Thursday, May 14, 2009

Udang ;-)

lol saja entry pagie2 nie nk bg korang terliur .. menu sempoi udang goreng kunyit + nasi kosong + sayur campur .. mls nk pikir nak masak apa dgn udang nieh ... perap udang dgn kunyit + serbuk kari + garam > zasss goreng terus ... habis juga udang2 nie dimakan oleh kami bertiga he..he..he.. mrgreen ahad nantie kalau sempat singgah di pasar tani sek 13 bolehlah beli lagie udang nie .. kt pasar tani tue dorg jual udang besar2 nie sepinggan2 tau .. pilih jer ikut korang nak size besar ker kecik .. harga dari RM10, RM15 ke RM20 ... boleh la beli nantie nak masak lemak udang pulak mrgreen

arrow hari nie ada org tue kena pujuk kita & adam .. psl semalam tiba2 dia angin emo tgh2 malam .. sekian harap maklum .. pujuk belanja pizza hut pun ok gaks he..he..he.. mrgreen

24 comments:

CT NORAMIZA said...

diana, bestkan udang goreng, saya adalah bertuah, sbbnya beli udang besar, pastu goreng, makan sorang2, sbb husband allergic, x leh makan udang :) wargahkahakhak

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

CT > alahai ct jd chef jer la yer ;-)

zai@umiaiman said...

uwaaa udangnyer menawannn ler...

pstt diana.. smlm ader gi bukit tinggi tk.. cm ternmpak diana ler smlm kat area cermin mata, tp xberani nk tegur tkut silap org...

SyahNur said...

waaaa... menyelerakn sungguh udang ni.. w/pun sempoi, tp yg simple itu la yg mengeyangkan..chaiok!

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zai > kita la tue .. tgh menunggu husbaband sopping .. time tue kita dah penat gilerrr.. peninggg serabut sgt2 .. asal tak tegoooo heh..hehh..

syahnur > heh..heh.. mkn time panas2 sedappp ;-)

M@L@ said...

becau nyer udang goreng kunyit mmg sedap.. tp kalo masak sambal lg sodap...yummi..yummi....

~Atie+Farid~ said...

aduyaiiiiiiiiii

udang....
kalau makan ni sure jd bibir negro....hahahaha

SyaNa said...

aku kena pantang dulu seafood sume..huwaaaa
feveret ni seafood..

*selamat memujuk pd org tu* hahaa

Mrs LVoe said...

udang galah if buat sambal or lemak cili api laju je sha abiskn

::YanN:: said...

waaa..sedapnya udang..nak sikit..huhuhu

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak mala > msk sambal adam x leh mkn laks kak ;-)

atie > la ye ker atie .. x per tgk gmbo jer ;-)

syana > pantang yer syana .. pas hbs pantang leh mkn yer .. he..he good luck to hubby ku yer ;-)

sha > plan nk msk lomak lak lepas nie ;-)

yan > kalau dekat leh bg skit ;-)

hacienda said...

nyum nyum..sedapnye udang

goreng sodap + masak lemak cili api pon sodap

klu dgn KA msti berebut

kekeke

hacienda said...

lupe lak ~ jgn lupe ek update resepi ape2 lg nnti

ijan@2 aka ummhakimi said...

Diana..
menu kiter semalam pon antaranyer udang goreng + kunyit + garam...
kelmarin hubbyku g mancing kt kolam udang...
dapat le 8 ekor...
sesuai tuk kitorg berdua NGAP!!!
kiter bru makan 3 ekor trus badan naik gatal....

ijan@2 aka ummhakimi said...

Diana..
menu kiter semalam pon antaranyer udang goreng + kunyit + garam...
kelmarin hubbyku g mancing kt kolam udang...
dapat le 8 ekor...
sesuai tuk kitorg berdua NGAP!!!
kiter bru makan 3 ekor trus badan naik gatal....

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

hasnidar > wahhhhhh betul2 kami mkn pun berebut2 nieh .. insyallah kalau daya masak nieh ..

ijan > untung yer mancing tue .. kita beli jer kt psr tani tue .. kena stanby ubt alergic tu ijan ;-)

mama_umar said...

erk,udangggg...tinginlaaaa

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zetty > haaa dah teringin tue harus beliii yer ;-)

mummy aryan syamil said...

akk..
mase kite ngndung dulu kan...
udang neh kite suka gile..pdhl dulu kureng...nmpk udang jer mula la..leh abis kan 1mangkuk ahahah..
smpi skrg neh lebih suka udang dr ayam ehehehehe

shuzana said...

alamak diana..ni yg buat shu terliur dlm pantang ni..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

shiera > wah pengemar udang tegar nieh ;-)

shu > tgu dulu yer habis pantang br mkn ;-)

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

alahai...
sedapnye udang tuh..
mmg kecur air liur..

eza said...

waaaa....kena membeli gak ni.ari tu dah nampak kat pasar tapi tak beli pon.tak cukup duit.heheheh...dah nampak masakan diana ni harus ler ke pasar carik.....

saveme_zero said...

haihh ko ni...org tak nandung pun jd nandung klu tgk ni..leh ngidam sekali..hahaha