Wednesday, June 3, 2009

Home Sweet Home ;-)

No. 8, Shah Alam 2, Bandar Puncak Alam ..

biggrin Terlebih dahulu ... syukur alhamdulillah ... ramai betul peminat2 yg request nak tgk gmbr rumah nieh .. he..he.. kita segan lorrrr .. bkn umh banglo yer kawan2 .. rumah biasa2 shj .. redface kami bersyukur sgt2 dgn rezeki yg diberikan Allah swt .. dan kami sedar akan kemampuan kami ... kami bersyukur kerana mampu memilikinya sebagai teratak indah utk kami duduki hingga akhir hayat kami ... bagai telah ditakdirkan .. no. 8 merupakan my lucky & my favourites number .. it's my birthday date 08.08.81 mrgreen ... insyaallah .. doakan semuanya dipermudahkan .. ada rezeki lebih bleh buat kenduri doa selamat .. jemput semua datang ... walau pun ianya tidaklah sebesar dan setinggi impian kami .. tetapi pada kami ianya sudah cukup memadai ... kami tetap bersyukur .. Jom .. kita cuci mata sesi melawat kawasan rumah pulak yer wink

ini area living hall .. yg ada entrance tue asalnyer bilik tido dah di renovate jadi dining room

sambungan gmbr living room ... yg rupa pintu koboi tue plk pintu menghala nak ke dapur .. agak2 kalau kita kt dapur tetamu tak ler nmpk kita tgh buat apa .. tapi ... kita rasa mcm nak suruh hubby bukak tanggalkan jer pintu koboi tue lol

nie pulak dapur + 1 toilet .. dah direnovate siap2 dgn kitchen kabinet + dapur

kt tingkat atas semua bilik > ada 3 bilik tido + 2 toilet .. nie gmbr master bedrooms + 1 toilet

tepi umh ada ruang utk bercucuk tanam nantie

parking kete boleh masuk 2-3 kete

depan umh ada tanah utk adam berkejar-kejaran waktu petang .. excited betul dia mrgreen

Semi-D Cluster Superlink
gmbr full umh yg belah kanan tu yer .. belah kiri tue umh org he..he.. mrgreen

arrow ps: gmbr deco-deco dalam rumah tunggu bila dah siap kemas nanti okies .. pening dan penat asal balik jer keje dok mengemas x habis lagie .. langsir rumah pun rojak2 kaler .. kami pakai jer apa yg ada .. tak der bajet nak deco2 lagie cry

47 comments:

mama_umar said...

tumpang heppy for u diana..xkesahla apepon jenis umah yg penting,tmpt tulah utk kite sefamili together2 kan? slmt ber decor nnt!

Miss Moon said...

wah cantek la umah nyer yang penting kawasan dia besar . tahniahhhhh misti tak sabar nak masuk umah kan

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zetty > betul tue zetty .. dah bersyukur dah

moon > TQ moon .. kami dah pindah masuk dah rumh .. nie tgh gigih mengemas ;-)

redrania said...

best nye umah baruu...kat shah alam byk betul kan perumahan baru..dekat sket la ke opis diana kan...

Nina Rizwina said...

puas hatinya dapat umah mcm ni..bestnye..ntah bile la kami nk dpt umah atas tanah gini???huhu...

shiemz said...

wah..bestnyer kan.. xsabar nak masuk umah baru yek... tahniah yek diana... jgn lupa jemput tau.... baby baru dok umah baru la.. heheh

Blue Roses said...

bestnye tgk umah tuh..... umah ade laman... :)

~Atie+Farid~ said...

sis.......bestnye umah...besar, luas,..puas hati ......bile la rezeki atie nak duk umah cam ni..mintak2 dapatla umah mcm sis ni...

buat kenduri jgn lupe jemput atie yeeeeeee

M@L@ said...

wah besau nyer rumah baru diana.. mesti penat kan.. byk benda nak dikemas...perlahan2 lah yer... jgn pulok angkat brg2 yg berat..
nanti bg tgk pulok deco dlm nyer k...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak azie > jauh skit dr umh lama kak

kak nina > insyallah kak .. mana tau rezeki kak nantie

shiem > kami dah pindah msk dah .. baby baru nanti pantang kt sini jer

kak ernie > itu yg adam dok excited tue ;-)

atie > insyallah atie .. doa2 k .. kenduri nanti dtg yer

kak mala > itu ler terasa penatnya ngemas ...

einotz said...

tahniah diana...dpt umah yg diidam2kan..cung tuh..ada kawasan tuk cucuk tanam tuk adam n adik2 bermain2...selamat berkemas n ati2 tau..tgh peknen tuh

nzh1979 said...

diana, cantek umah ni..ok la korang yg dpt beli kan..
takpe bab ubah suai tu pelan2 la..
kitaorg ni pon baru peringkat demi peringkat.. ikot fulus..manade buat dulu..ehehe
janji puas ati umah tu kita yg dudok kan kan kan..ehehhe

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

diana...besar ler ni umahnye..
nk besar mana..hihi..
seronoknye dapat umah sendiri...

eza said...

cantik ler reka bentuk umah diana ni....huhuh...jeles nyer umah orang tu ada tanah....dapat cucuk taman...
akak dulu pon ada tanah.tapi habis dah di simen....at last tanam dalam pasu...

linahilmin said...

alhamdulillah, rumah apa sekalipun, tetap rezeki..
cantik pattern umah d.. nampak luas betul! bukak berapa?
rumah i pun xde deco2 d, pki je apa yg ada.. kit cab pun takde! tak kisahlah kan.. janji hepiiii!

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

einotz > TQ ... itu ler rezeki baby & adam la nieh ..

zam > itu ler .. kemas 2 yg basic dulu ... umh kita dekat2 yer zam .. leh roger2 jemput dtg umh ;-)

fieza > oklah fieza .. itu jer yg mampu ..janji dpt tmpt berteduh ;-)

kak eza > he..he.. itu ler lps geram nk bercucuk tanam nieh

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

lina > itu ler .. ikut kemampuan kami ... itu yg penting .. besar umh 1600 sqft .. bukaan dia x sure plk .. dlm 30 X 50 kalau x silap

CT NORAMIZA said...

alhamdulillah, dpt umah sendiri :) nnt update gambaq dah decorate ok diana hehehehehe..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

CT > insyallah .. plan nk deco2 time nak raya nantie ..he..he..

ijan@2 aka ummihakimi said...

wah.. sat g da dekor...
cun le tu...

nampak besar gak le diana....

raya kompom meletops uma hang!!!
rezeki baby....rezeki renovate umah..

jangan sampai langsir tingkap,pintu,lapik meja,sarung kusyen,same ngan baju korang sefamily time raya sudah....

tpi klu same pon ok gak kan?? lebey meriah...

~Eila @ Along~ said...

diana....cantiknyaaaaaa rumah..sukeeee!! leh la wat housewarming nanti....lehla dtg beraya..hehe..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

ijan > tgu2 deco time nk raya nantie yer .. he..he.. janji mampu nk byr bulan2 tue ijan .. tema raya thn nie pun x decide lg ;-)

eila > insyallah .. raya nanti leh buat open house .. jemput dtg yer ..

SyahNur said...

wow.. mmg best la.. bg sy umah tu mmg da cukup besar n selesa.. kalo sy dpt umah tu, mmg cukup2 hepi dah... my lucky number pun 8 jugak sbb lahir 8.8.82... hehe.. twins setahun je dgn diana...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

nur > itu ler ..pada kami ok dah umh nie .. sama la bestday kita yer .... wahhh sama gengggg ;-)

hacienda said...

alhamdulillah...rezeki baby la tu kan..syoknye dpt semiD...xpe deco slow2...sikit2 lm2 makin lawa n makin complete..dh siap deco kasik tunjuk ok

tahniah..dh ade teratak hak milik sndr ye diana

Fynnaz said...

Sonoknya dah pindahhh!!! Jelesss. Fin yg beli dulu pun blom boleh pindah, lambatttt lagiiii. Hehe.

Have fun menghias rumah dan jgn lupa panggil hse warming =).

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

hasnidar > aminn itu ler rezekie baby nieh ... doakan makin murah rezeki utk awk juge ;-)

fynn > unmh fynn lagie grand lg kita .. kita umh biasa jer ... insyallah raya nantie if takder aral k ;-)

maria said...

ada tanah kat tepi yg cool sgt tu.. puas la d.. leh gardening.. tanam bunga kasi cantik2 laman :)

alhamdulillah rezki ada kan..
leh la meramaikan anak pasni..rumah dah slesa.. hehe.. *joking

mama tisya said...

wah beso umh diana..best la dpt dk umh sendiri..bila la turn mama tisya plak..huuhuh

cujie said...

best best... happy adam ha...
syukur la dah selesai pindah dah...
tang melawa umah tu sikit2 dulu...

tidur umah baru @ umah sendiri... sangat lena kan... heheh

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

maria > kita bunga2 kurang minat .. target nk tanam kunyit, serai, cili .heh..heh.. aminnnnn ;-)

eryynn > beso x beso sgt rynn .. janji selesa & kami mampu .. mana tau coming soon turn errynn laks

cujie > heh..heh itu la .. adam yg excited giler .. slow2 nk cantikkan rmh nieh ;-)

shuzana said...

wah..puas le adam main kejar2 pasni ek...

Hunny MJ @ PinkyRetro said...

wahh...
dpt umah pun umur 28...
haaa...
mmg bertuah la kiranya nih..
hehehe...

tu adam tgh tawaf taman la tu eyh..
hehe..
bdk2 nmpk laman rumput , suka la diorg ...
leh main2 , guling2 suma..
huhuhu...

ni kira raya umah baru la nih...
wah sonoknya !!
pasal deco , xpe pelan2...
cmpur2 langsir tu ,hehe...kitorg pun buat cmtu...
guna jelah apa yg ada dulu kan...
hehe...
:)

zailamohamad said...

Akak, jeles sungguh melihat rumah baru mu..aperkan daya kami xdapat berjiran ngan akak..huhuhuhu..
serious lawa umah akak tu;-)
semoga makin murah rezeki bila tinggal kat umah baru ni ya=)

s2m3r said...

topic yang benar2 buat saya kuciwa..huwaaaaaaaaaaaaaaaa

Mrs.Nury said...

diana...besar jugak kawasan umah u ek.Lpas ni sure sibuk nk deco-deco rumah kan

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

shu > itu ler shu excited sgt2 dia

hunny > aminnn murah rezeki ... plan asalnya survey2 jer dulu .. alih2 dpt laks .. mmg syukur sgt2 ..itula settlekan deco2 tue slow2 dulu ;-)

zaila > alahai ye ker ..takper zaila ... mana tau nanti rezeki awk laks .. aminnnn ;-)

ila > alahai ila .. sabar yer ...

nury > janji ada laman skit ok dah tue nury .. syukur dah ;-)

Anonymous said...

Congrats moving to the new house. Santik umah tu :-)

M'

alizmiealya said...

>kak..congrats ye..
>sonoknye da ade umah sendiri..br best nk deco2 kan..
>kemain adam..hepi dapat berlari kesane kemari ye..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Anonymous > TQ M' ;-)

Aliz > TQ aliz .. itu ler seb nie dok kondo takder tanah .. tue yg adam beriya excited tue ;-)

iswatie "colours of life" said...

Diana best tuh...suka tgk laman yg besaq...best nih cucuk taman sayur-sayuran..jd edible garden

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

iswatie > kak watie x leh lawan garden kak .. dah byk yg subur ..he..he.. ;-)

bulan said...

tahniah diana.. woohoooo.. bestnye rumah baru.. saya tompang gembira diana.. seronok nnti tgk adam buleh main2 kat laman...

Jaja said...

congrate diana dah masuk umah baru =)

sgt besar okeh...selamat menghias :)

ayien78 said...

diana.... umah tu kalau tk samala dgn umah kita...initially sebelum kawen dgn hubby itula umah yg di adah beli...tapi emmm umah tu dia share nama dgn x wife dia..pastu belum apa2 jodoh diaorg tk pjg...tk sempat siap umah...both of them divorce n all installment hubby i yg byr..( actually bukan installment...interest jek sbb belum 100% siap) ..bila kami kawen byk sgt isu... kebetulan ada document s&p yg x wife dia tk sign ( terlupa...camne bleh lupa) so jd penyebab urusan jual beli sangkut padahal payment dah beribu abis... at da end hubby let go jek umah kat puncak alam tu... eventho almost 20K ( depost + installment) burn mcm tu sbb malas nk pjg2kan isu perbalahan dia dgn x wife dia...
kalau tk kita dah berjiran dah diana...( tapi camne ayien nk g keje.???? sgtla jauh huhuhu)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

bulan > nanti ada rezeki kenduri nanti dtg yer ;-)

jaja > aminnn .. rezekie ... x habis ngemas lagie nieh ;-)

ayien > lorr cam tu citernyer .. kalau tak kita dah berjiran satu taman ayien .. jauh gak ayien nk gi keje tue ..

Farah_W said...

ooooo...kat sini rumah baru dia...dekat je ngan umah kitee...dah jadi neighbor la kite eh...senang la pasni nak beli tudung :)