Wednesday, June 10, 2009

Me & adam

peace mama lol
biggrin since konvo uitm pun dah habis minggu lepas .. secara rasminya kita dah drive sendiri ke ofis .. makanya kuar ler awal2 pkl 7am drive sendirian .. seb nie hubby yg hantar .. x pelah ..hubby boleh kuar rumh & htr adam ke daycare lewat skit coz hubby msk keje pkl 9am balik pkl 6pm .. so balik dr ofis kita py tugas plk amik adam balik dari daycare dan drive together2 balik rumah .. nak citer dgn korang kisah time amik adam balik tue .. agaknya papa adam selalu manjakan dia beli mcm2 time balik tue .. so adam mengharapkan mamanya juga seperti itu .. tp nk buat camner .. dah ler kita nie lama x drive sendiri ... rasa mls betul nk singgah2 beli itu ini mrgreen

adam (nampak stesyen minyak) : mama .. mama minyak.. minyak .. nak keropok ... air ...
mama adam : adam .. naantilah tgu smp rumah kita .. mama bagi ler air dgn keropok .. (mls nk berenti2 sebenarnya .. ayat memujuk)
adam : mama .. keropok .. air .. ais .. air ( dok ulang2 ayat yg sama sepanjang perjalanan)
mama adam : adam wait ok .. sampai rumah nanti mama bagilah
adam : mama nasi ... (aiks nak nasi plk .. bila adam nmpk kedai yg kami selalu beli nasi goreng kat area rumah)
mama : yelah .. nanti balik mama masak nasi utk adam ok ... adam good boy kan .. adam sit ler diam2 ok ..
adam : last2 senyap .. tertido di seatnya (agaknya dlm hatie dia .. MAMA KEDEKUTTTTT)

lol so alternativenya .. tiap2 balik ofis kita dah siap2 beli air kotak@jus utk adam .. bersama2 kudapan utk dia mkn dlm kete .. mcm roti or biskut .. senang .. biar mama dia consentrate drive balik rumah tue dgn selamatnya mrgreen

16 comments:

hacienda said...

dh biase la tu papa die beli mcm2..dgn mama pn mtk mcm2..sm la kite diana,klu drive mmg nk straight je smpi umah...sggh menyinggah mmg mls...kecuali tpkse sgt

shuzana said...

papa dia dh manje kan le tu..hehe

ienaadifisa said...

ala siannya adam...
mama tak layan ye..

takpe pasni suh mama beli stok banyak2..
letak dalam car..
senang adam nak makan...

cintaKusayangMu said...

kak....kena standby awl2 ye dlm krete sgala mknn utk adm..bagus tu kak..xyah berenti2..kang lmbt lak smpi umah...

ijan@2 aka ummihakimi said...

wekekekeke..
memang kna standby kan???
cam hakimi bukan kitorang yang manjakan....
tpi abang ngan akak sepupu dia...
mne dia nak g... derang bawa.. ape yg dia nak.. derang belikan....

CT NORAMIZA said...

hehehehe adam pun pandai nak shopping, ni pembawakan mama dia kot :)

SyaNa said...

hiks..adam tak berjaya pow mama ye..
kalo aku pun tak suke singgah2 ni kalo drive sdiri..malas mau mati enjin bagai..

mariahafiz said...

laki mmg biasakan beli anak memacam kan?
kita lak kureng sket nak beli2 unless betul2 haus/lapar.. baru sgah..
it happens to me jugak..
hubby pandai nak "rasuah" anak.. asik beli je tu ni..

SyahNur said...

betul la.. agaknye org lelaki ni mmg suke manjakn anak2 mcm tu.. mcm hubby pun, kalo singgah isi minyak mesti belikan milo utk my twins, so bile nmpk je stesen minyak, sibuk plak mintak milo.. huhu... bagus la alternative mama adam!

nifalnin... said...

niza memang sediakan kudapan dlm keter.. senang nak kasik kat naufal.. nanti x der la dia dok ganggu kie drive.. hehehe...

Mrs.Nury said...

samala ngan papa balqis.Balqis stay at home ngan bibik setiap kali papa dia balik keje sure ada buah tangan like air vitagen or coklat.So 1day tu papa balqis balik mlm tak sempat nak belikan dia apa-apa maka dia tuntutla ngan mummy.Tu yang sussahkan biler manjakan diorg ngan mende-mende cmtu

~Eila @ Along~ said...

adam manjaaaaa

Cujie said...

manja la sebelum adik adam...
heheh saje nak test mama dia tuh...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

hasnidar > itu ler psl ... kita mls nk berenti ;-)

shu > itu ler psl

SIL > betul2 siap2 ltk stok dlm kete ;-)

qis > itu ler .. papa dia bg jer apa nak ;-)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

ijan > kalau tak kang balik tue mintakkkkk manjang .. pening den ;-)

CT > itu ler gara2 papa adam nieh

syana > itu ler hati ku dah nk smp umh rehat jer

maria > itu ler mls nk ajar dorg sebenarnya

nur > itu ler lama2 dorg nie pandai kan .. nmpk jer stesen myk dah tau dah ;-)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

nifalnin > itu ler kena standby siap2 kan

nury > dorg dahs et kat mind kan .. dah terbiasa la tue ;-)

eila > he..he.. manja benoooo

cujie > mama adam mls layan ..heh..heh