Sunday, June 28, 2009

Our Weekend ;-)

arrow Sabtu:
Hubby keje hari nie .. mcm biasa tinggallah kami berdua di rumah .. rutin mcm biasa kemas rumah > laundry skit > masak utk lunch sup ayam sempoi > tido heh..heh... plan nk kuar rumah mlm tue pun x jadie .. hubby pun penat balik keje .. seb tido mlm tue kami layan main PS lol
udang & ketam yg besar2 giler mrgreen
arrow Ahad :
Bangun awal > hubby melawat kebun comel kami > siram pokok > lps tue kami siap-siap ke Pasar Pasir Penambang di Kuala Selangor .. kita teringin nak mkn ketam fresh .. sudahnya kami borong ketam (RM35) + udang besar (RM22) > ikan kerapu (RM17) > ikan bawal putih & ikan bolos2 (RM30) for my moms ... ontw balik kami singgah ke rumah faiz cousin hubby utk solat zuhur > lepak2 kejap terus kami gerak balik rumh my mom nak htr ikan sumer tue .. makan2 > tido2 > lepak2 kt rumh my mom > sebelum maghrib kami shoot balik ke pck alam ... otw balik singgah giant beli brg dapur skit > tapau KFC for our dinner mrgreen
ps : puas hatie giler dpt mkn ketam & udang masak sendiri yg fresh bangat .. best.. best lol

6 comments:

ME said...

Diana, I selalu pergi pasar Penambang tu kalau visit my daug kat SMS .. kalau nak ketam besar yg fresh hidup2 lagi ,you can get from one chinese lady 2nd last lot from right facing jalan besar. Selalunya dia tak letak byk(kdg2 takde) kat stall dia, tapi u boleh minta dia balik ambik kat rumah dia. Balik rumah I steam aje ketam tu fuhh .. teringat2 sedapnya .. may be weekend ni pergi lagi..

ijan@2 aka ummihakimi said...

wah.... kat situ memurah kan???
bestnyer..

Nana said...

wah beznye fresh2

Mrs LVoe said...

mane pic lauk diana?

eza said...

wah diana sampai ker sana yer ko cari ketam udang ikan bagai.....
sila tempek gambar lauk pauk ittew yer...pasti terliur punya nih....

Ayu Jaffar said...

segar betul udang tu....