Monday, June 15, 2009

sick ;-(

arrow alhamdulillah majlis di kulim telah berjalan dgn lancar .. but since kami sampai until nak balik tue .. kita mmg flat habis ... mlm jumaat masa kami bertolak tue tekak dah rasa pedih perit giler + batuk .. smp2 kulim tue lps ambk ubt terus demam dan selsema ... kesudahannya kita asyik dok terbaring jer sepanjang kat kulim cry

arrow kami sampai di rumah pagi td pkl 2.30am .. sampai KL hantar FIL > pastu htr SIL didie > hantar mak su di sek 7 .. finally barulah sampai di rumah kami .. masa kt sek 7 tue kami singgah mkn alas perut kt sek 7 .. hubby & adam kelaparan .. kita cuma jamah meggi goreng skit & air barli ..

arrow pagie nie kita gagahkan diri drive ke ofis coz besok ada function senamrobik & gotong royong 5S .. kita incharge pendaftaran staf .. senarai nama x buat lagie .. aduhai .. bilalah tekak yg perit pedih & batuk nie nak reda .. jenuh dah mkn ubt rolleyes

arrow insyallah esok gmbr2 majlis di kulim akan kita upload .. coz kad kamera kt husband .. tak sempat nk transfer biggrin

arrow sape leh sahre tips@petua utk bg batuk & tekak yg perit pedih nie reda ?? .. setakat nie kita dah minum air asam jawa & air barli .. ais, buah & makanan minyak2 dah kurangkan .. tp masih x reda2 lagie rolleyes

16 comments:

SyaNa said...

larat ko gi keje ye??
kalo aku da mc da tu :p

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

syana > minggu lps br jer mc .. hu..hu.. mc lagiek .. adehhh ;-(

Cujie said...

ala penat sgt la tu...
takpe ibu mengandung bermc... semua faham...

Mrs LVoe said...

get well soon dear

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

cujie > segan laks asyik mc jer .. hu..hu...

sha > TQ sha ;-)

mama_umar said...

diana,bln ni mcm musim mc jugak kite nih,seb baek bos agak memahami,take care k

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zetty > itu ler .. mmg musim org sakit .. cuaca pun x berapa ok kan

Nana said...

kak..get well soon yer..take care

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

nana > thanks nana ;-)

M@L@ said...

sakit tekak mmg buat kiter tak selesa + batok lg ler...batok mmg lbt baik..kena rajin mkn ubat..byk minum air suam k...nanti baik lah..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak mala > itu ler kak .. air ais nie dok melambai2 jer .. sabojelah

as a.k.a axa87 said...

Diana.. dpt tak sms invitation utk birthday aszra weekend ni 21 jun 09 pukul 3 petang kat rumah KAMI di Setia Alam.. Kalau ada kelapangan, jemput la datang yer...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

as > dpt sms invitaton tue .. insyallah kena check hubby keje or tak ..kalau dia keje x dpt la pegi ..

Mrs.Nury said...

sian u diana tak sihat.Dlm keaadaan cmnila nk sakit pelbagaikan.As for me takde petuala dear...masa i pregnant i just abaikan segala yg sakit.Bedal je mkn semua mende hehehe

cintaKusayangMu said...

kak..mkn madu kak lbh kurg sesudu pg n mlm..lg bagus madu al jabar yg doa tu...aritu si kembar btuk skit..qis bg kn madu tu 3 titik boh dlm air...alhamdulillah ok...skrg ni mmg amalkn bg madu ni kt dorg sejak batuk aritu,..

ijan@2 aka ummihakimi said...

semoga cepat sembuh...