Saturday, July 18, 2009

adeh ;-(

cry Hubby inform dia kena keje Sabtu & Ahad ini .. makanya plan kita nak pegi bestday invitation & kenduri haruslah di CANCEL waduhhhhhhhhhhh ... mad laundry & kemas umh dah settle tak kan nak memerap seharian di rumah pulak ... mmg hubby busy bangat until ler bulan pose nanti .. ye ker .. entah2 busy dia tue berlanjutan rolleyes .. sekarang nie pun tiap2 malam dia smp rumah pkl 10-11 mlm mcm tue .. kita yg balik rumah awal nieh kadang2 rasa penat + emosi + tensi jugak .. coz semua benda kebanyakannya kita yg handle .. dari hal melayan adam, laundry, sidai kain, lipat kain, kemas rumah, kemas beg nursery adam, masak .. dan sbgnya .. tak cukup tangan kaki dah rasanyer confused.. yg hubby boleh tolong time weekend adalah iron baju2 ofis dia dan baju2 ofis kita .. adehhh sabarjelah ... nie baru melayan adam sorg jer .. nanti coming soon dua org pulak .. dlm hatie tertanya2 mampukah kita buat semua tue sorang2 nantie rolleyes

11 comments:

AlizMieAlya said...

kak..byk2 bersabo ye..byk pahala akak..insyallah..

hacienda said...

insyallah mampu..diana jgn risau..

iswatie "colours of life" said...

Diana...bwk bersabar n berehat..x yah pressure ngan kerja2 rumah tuh.....jgn sampai ur enery exceeded limit...kang diri yg merana...coz nanti sakit...buat yg mana larat jer..jgn paksa diri..

eza said...

insyallah...boleh....diana buat mana yang termampu jerk.kiranya yang mana sempat dan yang penting jerk,cam basuh dan sidai baju,memasak kan.yang ni harus buatkan.kalu part mengemas weekend leh ar sama2 ngan hubby buat.wohh...kalu nak buat tu sume tiap hari mau pengsan aku...

shiemz said...

InsyaAllah..kuatkan semangat ek diana... suami carik rezeki utk kiter anak beranak jugak... Shiem doakan diana ade kekutan utk handle anak2 nanti k...:)

Mrs LVoe said...

insyaALLAH diana dpt atasi yea.

Cujie said...

pasti boleh...

mana tak larat tu tinggalkan dulu...
lagi pula dengan keadaan diana skg ni
tentu cepat penat cepat emosi

nanti kesian ke adam... takpe relaks je... ok

mar!ahaf!z said...

diana.. kita ta apa yg awak rasa..
ni hubby baru abis projek dia dr awal tahun aritu..
skrg lega sket.. hrp2 takde la dia keen gi jejauh lg.. risau kan nnt dah ada baby lg satu.. camner ntah..
awak sbr ek.. insya Allah, ada kekuatan kita dkt situ..

CT NORAMIZA said...

diana, mesti boleh punya, insya-allah, :) take care ok

amydaud said...

insyallah..biasa2kan diri wat keje tanpa suami...mesti rasa xpnat dah nanti..bila bharap en.somi..mesti rasa penat..hehe.
buat mana yg termampu..

sila bersemangat!!

zailamohamad said...

Akak samerlah kita..kadang2 waktu pagi before g keje rase macam xdan nak bernafas jer..nak kn siapkan baju anak2, bapak anak, pastu nak sidai kain, nak mandi, nak siapkan diri kita juga..sampai opis terus rasa flat..same jugak balik rumah petang nanti..memang kadang2 rase tension juga..tambah2 kalo rumah bersepah dek anak2 kerjakan..rasa macam nak menangsi melolong pon ader;p tapi zaila istighfar then buat je apa yang sempat..as long as hubby faham yang kita ni bekerja xper r.. so just take care of ur baby tu..xyah nak tension2 ya;)