Monday, July 20, 2009

Checklist

cool Habis dah sesi meluahkan perasaan sebelum nie ... TQ pada semua yg telah memberikan kata2 positif perangsang ... Thanksss sgt2 wink... mari bercerita about me pulak .. seronok tgk mommies2 lain yg dah prepare hospital bag, checklist barang2 baby & shopping brg2 baby semua tue .. few blogger & My SIL dah prepare shopping utk raya lagie he..he..he.. lol for me pulak .. persiapan raya thn nie ala kadar sederhana shj .. thn nie giliran beraya at my mom's house ..yeayyy !!!mrgreen ... kita baru lepas cek my checklist barang2 baby ... x byk yg perlu dibeli baru .. mcm stroller, playpen, car seat, AVENT breast pump .. semua yg adam punya boleh adik dia pakai .. jimat kan ... cuma nak beli few baju baru, botol susu & beberapa kelengkapan utk adik adam nie .. oh yer ada yg dah tau kan gender adik adam nie .. sama sekapal adam ler nampaknya .. kita nak baby girl tapi dah rezekie dpt team sparing adam yer mrgreen
ps > dah nak msk 6 mths .. barang baby apa pun x beli lagie nieh rolleyes

17 comments:

CT NORAMIZA said...

diana, terjah sogo cepat2, beli baju baby, murah2 je sekarang, berbaloi2 :) heheheh...

AlizMieAlya said...

>megasale kan ade...hihihi...
>wah kak..bertambah hero mu..sonoknye!!

eza said...

tak per...ada masa lagi.... :p

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

CT > bilalah nak ke sogo tue .. hu..hu...

aliz > heh..he.. 2 hero dah nie .. confirm riuhhh nantie

kak eza > itu ler rasa cam cpt masa berlalu ...

amydaud said...

ada geng la adam nanti...:P

jgn lupa barang sendiri juga...slamat bshopping..

Nana said...

klw ank 1st eksited nk mbeli bj kan..perut lom boyot dah gedik2 nk cari bj baby.ehehe...

SyaNa said...

best la adam ade geng nnt..
Nana, aku ni yg takde anak lagiii eksited beli baju baby..heheee

takpe diana, nnt nak raya kang sure banyakk sales..nnt ko beli sekali harung

mar!ahaf!z said...

kita lom beli pape ni diana.. tgu bln depan kot..
takpun, kita siap2 checklist, nnt bila dah bsalin suruh hubby gi beli.. hehe.. ntahla.. lepas raya kot beli.. mmg excited nak shopping, tgh kumpul duit, nnt nak skali harung shopping kot..
bj abg dia takde nak recycle pun. sbb abg dia pakai baju smp lusuh.. mmg mcm kene beli baru je sume.. hmm..
untung la d, byk brg leh pakai lagik..

Cujie said...

mmg untuk 2nd baby ni persiapan ala kadar
kadang rasa sedih pula adik kena pakai barang 2nd hand
tapi membazir kalau beli barang baru
hehehe...

diana it's ok... tahun depan cuba lagi untuk bb girl... heheheh...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

amy > tue yg adam dok jeles tue ;-)

nana > itu ler .. time 1st dulu excited ;-)

syana > tgu sales yer .. skrg takder bajet lagie ...

maria > itu ler .. mana yg lusuh tue x der dah ..

cujie > itu ler .. brg2 besar leh pakai lagie .. tgu nantie2 beli skit2 ler bj baru tuk baby nieh .. ;-)

shuzana said...

jgn rushing2..beli lewat2 bleh dpt latest bj bb cantek2..hihi..ni nk sedapkan hati diana je...

bb boy pun x pe..rezeki..nnti cuba lagi ek...

gEe said...

ooo boy gak ehh..tkpe la lom rezki dpt girl..ada la hikmahnye tu nanti..tgu aje la..;)

for 2nd baby tk perlu rushing sgt kot..sbb D dh ada pengalaman kan..tp kolo nk gunakan saat megasales ni..ada bajet y nott!! hepi sopink kite ucapkan..huhuhu..

NadiahKhair said...

DDDDDDDDDDDDDDDD,
boy jugak eh? ok jugakkk. at least adam ade geng bola. dont worry. mana tau pasnih rezeki dpt bb girl berderet2 plak.

Take care k?

SyahNur said...

diana, selalu mcm tu, kalo kite mengharpkn lain gender ngan si abg/kakak, mesti dpt yg same gender punye.. huhu.. mcm kitorg la, 3 org tuan puteri..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

gee > itu ler .. plan nantie ler beli time travel nantie sekalie harung ;-:

nad > heh..heh.. team adam sparing nad .. TQ dear ...

nur > itu ler rezekie dah ... janji sihat & selamat semuanya ;-)

mama_umar said...

hohoho,same geng sparing adam ye nanti..xkesahlakan gender bb apepon,asalkan bb sehatt, yg 2nd ni mmg list kurang sket dpt jimat sbb ade abang punye kan?

ME said...

Best juga kalau dapat same gender dgn adam, next insyaAllah girl. Me 1st 2 girl & last 2 boy, senang set bilik utk diaorg & diaorg boleh geng sbb age tak beza byk especially 1st 2.