Thursday, July 9, 2009

biggrin nak share dgn korang dua benda nie .. sajer nak share info sket di pagi khamis nieh lol
1) Simple Cleansing Facial Wipes
Baru jer beli last week kat guardian .. harga dlm RM15.21 > dlm tue ada 25 sheets.. kita ada nmpk blogger kak Red @ Iza (Mummy Ayra) x igt saper ... dorg ada review about this produk ... mmg bagus sgt2 ... x berminyak yer cleansing wipes nie ... kita guna especially time nak solat zuhur time kt ofis tue .. kat bhg mata tue korang x yah beriya nak tenyeh2 ... lap2 dgn lembut jer .mmg tanggak ler mascara eye-shadow sumer... even harganya agak mahal skit compare dgn baby wipes .. tp mmg berbaloi ler .. muka pun rasa bersih jer dari sebarang make-up mrgreen

2) Pureen Baby wipes
Baby wipes nie plk mmg ada kita standby dlm handbeg, kete & juga kat laci ofis .. kalau kt handbeg & kete tue guna time2 emergency utk adam ler .. kot2 ada tertumpah susu, makanan ker kan .. sambil2 tue boleh juga buat lap2 habuk dlm kete lol .. kalau kat ofis plk kita guna utk lap2 meja, pc, dan juga utk kegunaan time mkn tue .. kalau2 mls nak jln ke pantry guna jer baby wipes nie ... he..he.. kalau time promo tue mmg kita beli sekali 3 pek terus .. murah jer harga x smp pun RM7 .. tiap satu pek ada 30 sheets mrgreen

22 comments:

Mrs.Nury said...

iyaker diana wipes tissue brand simple tu ok??I tak pernah beli pun.Ni nk kene beli ni...thanks diana for sharing

SyaNa said...

bagus la ko share info ni
akan ku beli jugak
:)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Nury > best .. makeup senang tanggal .. cuma harga dia mhl skit compare to baby wipes biasa ;-)

syana > beli jgn x beli yer ;-)

lia said...

puree bb wipes tu mmg sentiasa ada utk kegunaan Amsyar... senang, mudah cepat tp kalau poo poo harus cari air jugak ha3..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

lia > betulllllllllll setujuuuuuuuuuuuu ;-)

CT NORAMIZA said...

o, diana guna pureen, saya guna anakku baby wipes utk rifqy. ok gak. tp yg simple tu byk org promote kan, nak cuba gaklah nnt. thanks 4 sharing the info :)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

CT > anakku pun ok ... cuma pelekat dia pada kita kurang tahan lama kalau dah terbukak ..heh.. tue yg guna pureen jer ..heh..he..

ijan@2 aka ummihakimi said...

kite memnag suke pureen.. lembut dan best.. klu g mne2 memang akan bawa .. senang tuk hakimi.. atau lap tangan ditpt darurat... dalam bilik pon ade gak.. sbb klu tangan kotor.. malas nak kuar bilik.. tinggal lap je guna wet tissue nie.. pemals x kite?? hihihihihi

Cujie said...

yang baby wipes pureen tu wangi kan...
suzi kadang beli kat giant... warna pink plastic dia... wangi juga...

Afne said...

takat ni pernah beli bb wipes pureen kaler oren, biru, fiffy & currently guna anakku. mmg bawak ke mana2 cos paham2 je la ada anak kecik ni kan.

thanx diana for the info, elok gak beli brand simple sng clearkn make up sblm solat.

Nana said...

ahh mmg bgos pun ltk kat kete kita bwa ank ni tumpah susu la apa la.

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

ijan > betul2 ..mcm2 leh guna dgn baby wipes nieh ;-)

cujie > eh ada kler pink yer tak tau laks ..he..he

afne > kita selalu beli yg biru ni jer .. bleh try kaler lain plks ...

nana > betul2 betul agree ;-)

hacienda said...

ooooo..yeke?kite g opis xpki makeup pon sbbnye ssh nk tgglkn eyeshadow n mascara klu pki..sbb tu kite pki lipstik n bedak je

pasni leh beli n try,leh la bermakeup slt p opis ek

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

hasnidar > bleh cuba try .. senang nk tanggal make-up ;-)

Ayu said...

bagus info ni diana. thanx.

mar!ahaf!z said...

mmg baby wipes ni lagik mahal lagik best.. hehe..

cuba bel yg t*sco punya. hai, x sanggup nak lap montot anak.. kasar sgt tekstur dia..

kalau beli j&j ke, mmg skali lap terus bersih.. pureen pun ok jugak..

x penah pakai cleasing facal wipes slalu pakai brand budak2 je.. mesti lg syok kan pakai cleasing facal wipes tu..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak ayu > try belii .. best ;-)

maria > betul2 .. kgn beli brand biasa2 .. kualit dia lain .. try tau beli cleansing wipes nie .. senang sgt ;-)

mama_umar said...

pureen wet tissue tu mmg baguihh..bau pon wangi segar, ade gak brand tuuuuttt..bau cam , erkk..

cintaKusayangMu said...

kak..xtau lk bby wipes leh jdkn lap pc..
leh la try..ni mmg berlmbk budak2 ni pbye bby wipes...

Mrs LVoe said...

sha mmg pkai baby wipes nie. bsepah2 kat rumah & opis. byk kgunaan dia.

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zatty > itu ler .. beli yg biasa guna jer yer ..

qis > heh..heh..kena multi guna qis ;-)

sha > itu ler beli byk2 skit takper ;-)

~Eila @ Along~ said...

diana...eila mmg dah lama guna simple wipes tu since emergency dulu p travel terlupa bawa cleansing oil..hehe..mmg best kan...muka rase best je..dan tak minyak langsung