Thursday, August 20, 2009

27 Weeks

biggrin sekejap jer rasa my pregnancy dah 27 weeks .. baru nielah nak cek baby checklist & hospital bag .. rasanya tak awal sgt kot utk prepare hosp. beg tue .. lagi pun x lama lagie dah nak bulan Ramadhan .. so masa2 terluang tue bolehlah mula mengemas skit2 mana yg patut .. nak mengemas baju2 dan barang2 lama2 time bersalin adam dulu .. hujung bulan nie kita nak mulakan operasi membasuh baju2, barut, kain bedung.. etc .. baju adam yg lama2 tue masih boleh pakai lagie .. mcm kesian plk kan .. 2nd baby pakai baju2 lama2 abang dia .. hu..hu..hu... cry tak pelah .. baju2 adam yg lama masih elok terjaga lagie .. sayang pulak ... for 2nd baby nieh tak byk brg baru yg nak dibeli mrgreen

biggrin ok .. updates psl baby plk .. semakin hari semakin aktif bergerak membuat aksi2 i like to move it ... move it .. cubalah mkn benda2 manis mcm coklat, kek, ice cream ker .. confirm smp tgh2 mlm baby dok hyper jer .. terlebih gula kot ..heh..heh.. dan selalu juga rasa kicking yg dush2 + vibrate gegar2 perut tue .. adoiii senak perut dibuatnya mrgreen baby juga dah pandai mengeraskan diri dia tue .. time mengeras tue .. mmg perut rasa keras tegang jer .. alhamdulillah .. kali nie gatal2 kt perut takder .. so strecth marks pun x der .. cuma bekas c-sect dulu tue kadang2 rasa gatal dan pedih skit2 .. adehhh confused ... my next check-up pada 1hb sept nieh .. aminnn .. aminnnn wink

arrow kita nak mintak pendapat kawan2 yg dah ada info 2nd baby ... apa brg2 yg penting utk dibeli dlm senarai checklist ??? Thankssss yer korang semua yg sudi share info .. wink

12 comments:

siti_asiah said...

ooo...bestnyaa dpt bby baru...
suka bau bby...
wishh u and gonna be ok...
aminnn

shuzana said...

mcm shu..smua kena beli baru sbb anak gal and dok sini plak kan..aritu dtg sini pun..mmg tak bawak byk baju bb sgt..so..semua kena beli baru..dr tub mandi ke baju2..dari katil bb ke carseat..nasib baik ada rezeki lebey..bleh la papa dia belikan macam2..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

siti > aminnnn .. TQ siti ;-)

shu > aah yer .. sebab gender lain2 yer .. mcm kita sama jer hero2 .. bleh guna brg2 yg adam py dulu .. he..he.. ;-)

hacienda said...

kite nk share info xde,tp nk ceduk info adela..hahha

mama_umar said...

heheh,diana,nnt aku kopipes list ko jek ;P

Fiza's said...

eh cam sm lak kita.. peknen 4 d 2nd baby... 1st dulu nama adam jugak.. tp, ktnya awal sket kot.. due 10.10.2009..
2nd baby ni x byk dah kan brg yg nak beli.. amik yg abang jer

MaMa ZuRa said...

zura rasa, baju kalau dulu2 ok, xpayah beli dulu..kalau nak beli pon beli yg 3 bln ke 6 bln sebab bby cepat besar..kalau nk bf baby, better siapkan pam ke, keperluan bf dr skrg sebab xde la rasa mahal sgt nanti

ijan@2 aka ummihakimi said...

Diana wat le list out. karang kite tinggal kopipes jer... hihihihihih..

CT NORAMIZA said...

bestnya nk dpt baby lg, byk kawan2 kat blog ni nk dpt baby, xcited tgk uols semua :)

mamazana said...

zana pulak hari ni br 22 minggu.

Caps said...

Tak byk beli gak even bb girl...dah lahir baru beli baju baju ala ropol ropol tu..pastu arissa murah rezeki..sampai semalam masih ada lagi org present dia set baju

kat blog makcik ni ada check list...try la tengok tengok kot kot membantu

http://capslockk2u.blogspot.com/2009/06/chacklist-utk-ummi-dan-adik-ammar.html

mar!ahaf!z said...

maria lom bli pape lg, takat baju selai dua je..
tgh sediakan checklist gak, maybe suh hubby gi shopping nnt. maria mmg tak lrt dah nak kuar lama2..