Friday, August 7, 2009

Attackk!!!

confused kejadian mlm tadi .. eh pagi tadi ler .. jam pkl 3.48 am.. kaki tiba2 rasa kejung + mcm ada benda berbelit2 menjalar kat kaki tue .. sahih .. kena attack .. org kata simpul biawak yer .. mmg serangan nie akan jadi to preggy mommies .. adehhh sabar jelah .. kita menahan sakit sampai satu tahap tue rasa nak terkucil pun ada ... yg kena attack tue kaki sebelah kanan .. my fault juga kot sebab tido tak pakai socks rolleyes .. memang kita tido kaki dah elok lapik bantal dah ... advise dr. utk elak kaki bengkak ... time kena tue kita try nak capai tgn hubby gerak dia .. tapiii hubby elok jer tido position mengiring ke kiri .. so jauh skit nak gerak dia ... lebih kurang 15 minit kena .. slow2 kita turun katil gi toilet .. lps kuar toilet kita selubung kaki sambung tido balik .. bangun2 pagi td nak siap2 gi ofis kaki masih terasa sakit lagie .. sudahnya kita pakai sandle flat jer ke ofis hari nie .. jalan pun x betul .. hu..hu... hu... cry

14 comments:

Mrs. Kown said...

sudah lama saya tak menyebok kat blog orang. hari ni datang, wah!!! second addition on the way rupenya. hehehehehe. =)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

shila > heh..he.. busy yer mummy adam nieh .. takper ... 2nd pun herooo ;-)

CT NORAMIZA said...

diana, bestnya bila pregnant kan, boleh manja2, rasa disayangi je...

diana, jaga diri ye

eza said...

owoohhh!!!!bila kena gitu mau bley nangis kan....15 minit lama tu....ala kalu tak peggy pon bley kena gak kan...salah satu sebabnya sejukkan....

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

CT > heh..heh... bkn selalu ;-)

kak eza > itu ler kak .. sejuk kot .. kena tido pakai stockin pas nie ;-)

shuzana said...

sakit ooo kalau kena..shu penah kena 2 kali mase preggy ammar..sakit sampai ke petang tu tp time aqila x penah kena langsung..alhamdulillah..

ME said...

banyak2 rehat .. insyaAllah okay.

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

shu > itu ler .. time adam dulu 2-3 kali kena .. time kena tue .. adehhh sakit giler

kak Me > Tq kak ;-)

~Atie+Farid~ said...

aduh kak...terase kekejangan mase preg aisyah dulu.....atie dulu menangis2 sampai meraung....sbb time kene tu atie sorg2 kat umah...aduyai...

hope cpt elok ye kak

iswatie "colours of life" said...

akak dulu time pregnant esp waktu ichlas kekadang ada gak kena..time tuh terus terjerit ..hubby yg tgh tido terus terpacak tido...dialah mangsa suruh urut ngan minyak panas..

nanti jgn lupa pakai stokin time tido yer..

hacienda said...

alamak yeke?takutnye...kite skrg ni br 2 bulan lbh,tp kejap2 nk terkencing je

~Eila @ Along~ said...

diana..eila pun selalu kena...kalo eila yg tak preggy ni pun dah tahap nak menangis...kalo preggy woman cam diana..adoiiii laa tak tau den nak ckp..kuatkan semangat tahan sakit ye..

ijan@2 aka ummihakimi said...

wah.. sakit tuuu... dah le 15 minit.. x dapat nak gerak kan hubby.. pergh.. penyiksaan.... tpi x pe pas ni pastikan sebelum tido pke stokin.....

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

atie > itu ler smp thp nak terkucil sakit ...

kak watie > itu ler ... x mo kena lagie ;-(

hasnidar > itu ler .. kalau kena mmg sakit has ..

eila > itu ler eila .. nk menjerit pun ada .. tp tahan .. kang adam terjaga plks ...

ijan > itu ler kejung menahan sakit tue .. kena pakai sock bef tido dah lps nieh ;-)