Thursday, August 6, 2009

Preparation ;-)

image from yahoo image
biggrin semalam lps kita siap solat maghrib & baca yassin .. hubby pun smp rumah .. cepat skit dari biasa .. kami plan nak beli brg2 rumah yg dah kontang selama 2 minggu tue .. dan dapur pun x berasap lama dah mrgreen ... sampai2 jer tesco tgk ramai orang .. parking pun penuh .. byk brg2 keperluan yg out of stock .. especially GULA .. aduhaiii .. sirap f&n, oren tropicana & Bliss Nestle kita pun sold out .. ramai betul peminat agaknya ... masa kt Tesco sempat ler beli brg2 dapur mcm biasa & prepare brg2 dapur lebih sket utk puasa sekali .. standby awal2 .. macam kurma tue dah pun beli sekotak .. rasa mcm x lama jer lagie Ramadhan bakal menjelang .. kita doa sgt2 agar kita diberi kekuatan utk puasa penuh tahun nie .. thn lepas pun puasa penuh juga cuma time tue x preggy .. thn lepas puasa ada maid ... so tak terasa sgt bab2 masak utk berbuka & sahur tue .. pesan mama kita .. dia kata preggy mom mcm kita nie kena kuat semangat .. think positive .. hubby pulak kata if kita larat puasa teruskan .. if x larat jgn paksa diri .. insyallah doakan yer kawan2 .. kita mampu lol

ps: tahun nie x sure lagi aktiviti biskut raya akan diteruskan ker tak .. tgk dulu kondisi diri sendiri he..he..mrgreen

20 comments:

ijan@2 aka ummihakimi said...

Diana.. harap2 kita berdua kuat di bulan pose ni ek.....
Pose penuh harapannyer.. aminn

~Eila @ Along~ said...

diana....thn ni eila tak buat kuih la...kalo dulu mmg projek raya ngan hubby tp kali ni rehat dulu...wahhh rase dah dekat sgt nak p dah ni..nanti eila doakan ko ye..

M@L@ said...

moga adik dpt pose penoh...tp kalo tak larat jgn paksa diri k...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

ijan > aminnn sesama kita yer ;-)

eila > itu ler eila .. kita pun x der helper nieh .. beli jer kot .. Thanks yer doakan kita ;-)

kak mala > aminnnn ... TQ kak

SyaNa said...

tu la skrg ni GULA abis ye??
umah aku gula tahun lepas2 ade lagi..sgt la tak pakai gula..

aku minum SHINE..sedap gak..ce ko try

::It's Me:: said...

gula abis coz org semua nak wat kuih dah...hehehe

taun lepas ejan preggy, tp disebabkan bersalin before raya so 4 hari last tue terpaksa tak pose coz masuk spital....

syok diana, preggy time poser...cam ejan alhamdullilah ok jer...

MaMa ZuRa said...

insyaAllah boleh tu Diana..time bersahur tu kena makan yg berkhasiat lebih bukan byk ye...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

syana > aah gula habis .. wahhhhhhh jimat tue .. gula ada lagie .. leh try tukar shine laks nantie ;-)

ejan > itu ler .. semua panikkk kot .. wahhh itu ler .. hope nanti kuat ...

zura > TQ zura .. aminnn ;-)

shiemz said...

Diana, kalu larat pose la... nanti jenuh nak ganti... hehehe... InsyaAllah, segalanya akan ok.. take care... :D

CT NORAMIZA said...

insya-allah, harap2 diana dpt puasa lah nnt, tp kalau x larat jgn paksa diri ok :)

AlizMieAlya said...

>insyallah..bole tu kak..kene kuatkan semangat ye..bestnye kalau dapat pose penuh..tk yah nk pk pasal ganti da..

Nana said...

chaiyok kak..
insyallah bole..klw xle gak jgn paksa..

mama_umar said...

kite doakan semuge dpt full pose thn ni ;), buleh!buleh!

Mrs.Nury said...

its ok diana..tak larat pose takpe.Me pun last year pose tak penuh sbb tak ada masa tak larat.Masa tu im 6mon preggy so ada la 5hari off.So to u kuatkan semangat ek...mkn buah kurma byk2 elok tuk baby

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

shiemz > dulu time pantanga dam bln pose .. jenuh gantie ...

CT > aminnnn ...

aliz > aah tak yah nak ganti dah kan ;-)

nana > chaiyokkk!!

zetty > moh ler sama2 kita ;-)

nury > insyallah .. TQ for the tips nury ;-)

shuzana said...

insyallah mampu nyer..last yr shu x pose 3 hari sbb time mmg tgh mabuk giler..tahun ni harap2 penuh tp agsk mencabar sbb brestfeed aqila plak..

ME said...

Diana, insyaAllah ..

eza said...

saya pon harap bebenar kalu dapat pose penoh...heheheh....

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

shu > aminnnn .. best gaks tak yah ganti shu ;-)

kak me > aminnnnnnnn

kak eza > senang kak tak yah ganti2 ;-)

zailamohamad said...

aper susah kak..kalo xdan nak buat biskt raya, tempah ngan Zaila jer..^_^