Monday, August 24, 2009

Catatan Ramadhan 1-3 Day

biggrin Alhamdulillah .. dah masuk 3 hari kita semua berpuasa ... setakat ini semuanya berjalan lancar .. doa sgt2 agar kita terus diberikan kekuatan utk puasa penuh .. thn lepas pun puasa penuh juga cuma kondisinya berbeza .. kali nie at 27 weeks pregnancy ... ada juga saat2 yg rasa x larat sgt ... sabtu lepas kita balik kg rumah my family di Jenjarom ... my mom & my sis (yg sedang preggy 8 mths) meniaga kuih-muih & air di bazaar ramadhan di simpang rumah .. x lah meniaga secara besar2 .. aminnn tiap2 hari kuih-muih habis dijual .. respect dgn my sis yg tgh preggy her 1st baby .. larat betul dia .. kalau kita dah pengsan awal2 dah mrgreen .. kalau thn lepas kami bertiga + maid pegi terawih secara gilir time solat tue .. mula2 kita solat 8 rakaat dulu .. pastu kita take turn jaga adam pulak .. maid plk ambk giliran solat terawih .. tapi tahun nie memandangkan maid dah takder .. cuma kita + hubby + adam bertiga ke masjid terawih .. korang caya tak .. kami bawak sekalie adam tue .. yg bagusnya adam stay duduk diam tepi hubby smp ler kami selesai solat .. masa 1st day terawih tue yg lawak adam boleh jalan2 mencarik kita kat bhg jemaah wanita .. sabojelah lol .. kali nie kita solat terawih solat duduk jer .. dah mula terasa sakit kt bhg belakang .. adehhh .. takpelah .. buat mana yg larat yer smile .. oklah nak visit blog member2 jap .. rasa seronok plk membaca catatan ramadhan kawan2 lain nieh surprised
kenangan kami berterawih thn lepas mrgreen

ps: heppi coz time bulan pose nie kita x pyh drive sendiri ke ofis ... hubby htr & ambk blk keje sebab ofis hubby mula keje & balik keje awal .. yeeaayyy!!! lol

19 comments:

hacienda said...

syoknye,itu jugak yg plg kite suke klu hubby dpt anta n amik blk keje,wlu xjauh 20km je,tp ttp nk bermanje2 dgn hubby..

ijan@2 aka ummihakimi said...

wah best lah leh balik sesame.. leh g pasar ramadhan sesame ok ler tue...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

has > itu ler .. bln pose nie jer .. pas nie drive sendiri

ijan > jimat sket ijan ;-)

Nana said...

wah bagos adam ek..dok diam je.

SyaNa said...

adam da nk jd abg long..sure la da pandai kan adam kan...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

nana > nasib baik dia duk diam jer .. tp kami solat buat 8 rakaat jer .. x lama2 ;-)

syana > aminnn .. sejak2 tak der maid & nak ada adik nieh pandai bwk diri ;-)

CT NORAMIZA said...

teringin sgt nak pegi terawih, tp takut rifqy x boleh behave, diana buat camna sampaikan adam duduk diam2? ada tips x?

shuzana said...

best la ek..hubby dapat amik dan hantar..bleh tido jap sementara nak sampai ofis...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

CT > since thn lepas kami dah bwk .. so lama2 dia ok dah biasa .. pastu bg ler reward if dia duk behave diam2 time org solat tue .. kt rumh pun mmg dah ajar time org solat jgn kacau ..

shu > itu ler .. dpt rest skit bln pose nieh ;-)

mama_umar said...

bestnye bwk adam same2 terawih, igt 1st terawih aritu nk buat tp kite blk lmbt dr kelas :(..hmm,rsenye klu dah train dr umah time solat jgn kaco budak2 ni blh ikut :)

shiemz said...

herm..bagus bawak adam skali... shiem baru nak try... 2 hari lepas x sempat gi terawih lagik.. hehehe...

shiemz said...

herm..bagus bawak adam skali... shiem baru nak try... 2 hari lepas x sempat gi terawih lagik.. hehehe...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zetty > aah ..betul2 kalau dah train dr awal so senang .. x ler susah nk bwk adam nieh .. dia tak join pun bdk2 main dah ok dah sgt2

shiem > bwk jer hadzeq .. lama2 nanti dia ok ler ;-)

Mrs.Nury said...

Selamat Berpuasa Diana!!.Alhamdulillah u manage tuk berpose.Ur sis pun pregnant ek??Wahhh bertambh meriahla ur mymum's family.Me last year pun pregnant tolong mymum berniaga kat pasar ramadhan.This year pun mymum meniaga tp I takleh nak tolong sgt sbb mukhlish still small kan.Apa2 pun cayala adam ikut mama g terawih

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Nury > yup nury .. thn nie my mom dpt 2 cucu .. dua2 boy .. my sis bersalin dulu dr kita .. maybe masa raya @ tgh2 raya nantie .. tp dia aktif meniaga tue .. itu ler adam pun ikut sekalie .. x kan nak tinggal plk dah takder maid .. nasib baik dia ok ;-)

mummy aryan syamil said...

kak diana..
tinginnye nk berteraweh
tp apekan daya aryan kecik lagik
kang org sibuk dok solat die sibuk melalak...huhuhuhu
tggu die besar sikit br leh p:)

aZeeMaH said...

tahniah!

heheheh...last year nyer posa akak pon cam diana...memboyot...mu'az dlm perut lg...melepek giler...tp posa tetap posa...

taun ni harap2 penuh lg sbb tgh BF mu'az...kekekek

take care!

ME said...

Selamat berpuasa ... take care utk u & baby dlm peyut

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

shiera > nanti aryan besar skit leh ajar bwk yer ;-)

kak ina > TQ kak .. itu ler .. saya menguatkan diri pose nieh ;-)

kak ME > TQ kak ;-)