Tuesday, August 25, 2009

3rd day Ramadhan

biggrin alhamdulillah ... berjaya melepasi hari ke-3 Ramadhan dgn jayanya .. even ptg tue dah rasa perut nie bunyi2 ... baby dlm perut pun dah kicking2 mintak makanan .. heh..heh .. sabar yer baby mrgreen ... lps balik ofis singgah bazaar ramadhan di sek 13, shah alam .. org penuh giler .. pastu dalam ramai2 org tue ada yg jenis yg jalan berlengang kankung .. kita nie jenis mengejar masa nak cepat pulak tue .. adeh sabarjelah rolleyes .. plan asal kita nak msk asam pedas pari .. tp alih2 cancel coz hubby dah beli gulai kambing kawah RM5 .. dpt 3-4 ketul besar .. boleh mkn smp ke sahurnya elok lagie .. so menu kami berbuka smlm :-
- kurma
- air kelapa laut & air teh bunga
- popia s.s ali 2 ketul + roti jala 4 keping
- rojak singapore
- puding caramel
- pecal

arrow Menu sahur pulak :
- nasi putih
- daging kambing kawah + telur mata goreng
- air milo panas

arrow mlm smlm hubby sorg jer pegi terawih .. adam batuk + selsema + demam .. hari semalam adalah hari yg betul2 menguji kesabaran cool

18 comments:

Monalea said...

larat diana puasa ye. due bila?

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

mona > due insyallah 14@15 Nov ;-)

CT NORAMIZA said...

samalah kita diana, menu sekarang dah makin kurang :) tp bagus, sbb gerenti habisss kan?

mummy aryan syamil said...

rojak singapore?akkk diana
dulu sy meniaga makanan nehh,
tingat jaman2 dulu ekeke

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

CT > itu ler .. mkn bertiga jer .. x ler beriya .. beli satu lauk je ;-)

shiera > wah sure teror buat rojak nieh ;-)

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

betoi2.. sy pun tensen ngan org lenggang kangkung ...dah la kite nak cepat.. km so far x penah beli lg lauk.. hari2 masak.. tp yg simple2 jela... pasal sampai umah pun dah kol 6.. huhu jem sana-sini....

alalalo...sian adam.. moga hari ni tambah ok.. kasi vitamin c lbh sket....

mama_umar said...

waahh sedapnye popia s.ali tuh,smlm pon kite dpt bli popia,mmg kuih tu kuih wajib utk bke pose,feveret kite :)

ME said...

sedapnya nampak makanan tu ..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

sue > itu ler psl .. yg geram tue bleh jln lenggang2 pastu langgar2 kita yg preggy nieh .. mata melilau sana sini x nmpk org depan ..tensi jer smlm

zetty > heh..heh.. itu ler kuih feberets tue ;-)

zailamohamad said...

banyakkan bersabar ya;-)
best r akak xyah ganti poser tahun ni..jeles seh;p

SyaNa said...

ko buke tak mkn nasi ye
adoii aku kalo ikot takmo mkn nasi
tp syarul tu sebok la nk nasi jugak
kalo rojak tu pn aku rse da kenyang

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zaila > itu ler ... kuat nieh ... time ptg baby dah kick2 ... sabojelah

syana > nie sumer terikut dgn hubby ler .. time buka mkn light2 ringan2 kuih2 dulu .. lps solat maghrib br carik nasi ;-)

penjual lampin said...

salam ramadhan...

jom beli cd di kedai sayer..cantik2 dan murah..pos berdaftar percuma sehingga 31/10/09....ader sistem kutu

http://juallampinmoden.blogspot.com

~Atie+Farid~ said...

cedapnye rojak singapore..ni yg wat gedik2 ni p bazaar..dah la tahun ni berazam takmo p bazaar..hehehehehe

sis..nape semlm hari yg menguji kesbaran?

mar!ahaf!z said...

kalau beli kat param tu, slalunye tak sedap la diana.. unless kita tau penjual dia.. atau mmg dia buat sedap kan..

maria arini baru nak membeli, tapi beli kat area dalam uni ni je.. mmg slalu lunch kat situ, kebetulan bln puasa, dia jual lauk bebuka.. mmg best la :)

:: vErde+hAzizi :: said...

babe...take care k...jgn paksa if tak larat :D

linahilmin said...

alahai.... baca blog d terus teringin gulai kambing.. kena buat agaknya weekend ni!

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

atie > wah rajin buat yer atie .. kita nie x smpt msk ke bazaar je la nmpknyer ;-)

maria > itu ler nasib2 kan ..beli2 x sedap plk ..adehhhh sabar jelah

verde > insyallah .. larat lagie ;-)

lina > kite pun beli jer lina ;-)