Monday, August 10, 2009

Mission Continue ;-)

good boy adam mrgreen
biggrin Misi 1 dan Sambungan Misi 1 yg telah lama ditinggalkan semenjak maid hanum balik kg + sejak adam mula dihtr ke nursery bulan april hari tue .. korang faham2 jelah .. nursery bkn boleh monitor adam sorang jer .. makanya jln mudah dorg still request kita bagi drypers dlm beg adam tue ... memandangkan weekend lepas kami x kemana ... makanya hati kita tergerak nak mula balik train adam .. kisahnya masa awal2 pagie tue kita tgh nak membasuh cloth2 diaper yg baru sampai bulan lepas .. busy bangat smp tak terbasuh2 CD yg dibeli dari kedai Nik tue mrgreen lps mandikan adam kita slow talk dgn adam .. "adam .. adam dah besar kan .. tak nak pakai drypers ok .. time nak nak naik car nanti baru pakai ... adam ckp dgn mama tau time nak wee-wee .. adam good boy kan " ... reaksi adam time tue angguk2 sambil lompat2 heppi coz dia dgr perkataan car tue .. dia igt nak pegi jalan lah tue .. tak lama lps tue dlm setengah jam adam bersuara ala2 jerit gitu ...

adam : mama ... kencinggg!!!!
me : adam nak kencing ker ??? come .. bukak seluar dulu ... adam masuk toilet > terus wee2 mcm biasa ...
me : adam good boy mcm nie boleh naik airoplane lagi tau ..
naik airoplane x boleh pakai pampers tau ...
adam : mama .. nak.. nak.. nak .. AP = airoplane


mrgreen misi kita sudah berjaya sampai lah ke malam hari .. jadinya malam nak tido barulah pakaikan cloth diaper kat adam ... yeayyyy!!! dlm hati kita > heppiiiiiiiiiiiiiiiii bangatt .. jimattt!!!... smlm petang kt nursery kita dah remind cikgu2 dia .. misi kita seterusnya pulak adalah utk train adam bottle free pulak .. wish me luck wink

10 comments:

SyaNa said...

heheee comel jek kan adam ni
da besar da..tak lama lg nk jd abg long

CT NORAMIZA said...

two thumbs up utk adam! :)

Ayu Jaffar said...

gud boy la adam :p

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

syana > dah nak besar nieh .. still feeling diri rasa baby tue ... sabojelah

CT > chaiyokkkk!!

kak ayu > aminn senang train dia

eza said...

the best part tang nak bentikan anak2 akak dari pakai pampers adalah mereka secara pelan2 benti ngan sendirinya....alangkah bagusnya akan2 ku ittew....

cayok adam....cayok....nanti tuntut janji dari mama yer....hahahah...penghasut betul ler aku ni....haiipppp...mamam jangan tipu tau.....

~Eila @ Along~ said...

adam dah besar...good boy! diana...nak train lepas botol ni payah sikit noo

shuzana said...

bestnye dh dpt train adam..ammar ni susah sket..dh lama ajar pun refused lg...

mar!ahaf!z said...

kalau adam dah diaper free n bottle free snang la nanti ada baby baru kan?

maria tak train anak maria lagi.. dia ada inform kalau nak yak, tp bila duk kat toilet, tak jadik plak..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak eza > insyallah kak .. mama adam tak tipu py .. heh..heh...

eila > itu ler .. ni tgh nak ganti puting bottle dgn sippy cup avent ...

shu > slow2 train shu .. bdk2 nie kan lain2 ;-)

maria > itu ler .. nanti byk jimat .. adam pun gitu ... lama tgu dia di toilet ;-)

絲瓜湯包Sam said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社