Tuesday, February 10, 2009

~Misi 1~

biggrin salam semua .. kembali bertugas selepas balik bercuti kat umh my mom ..he..he.. nk citer dgn korang apa misi yg dilakukan selama 3 hari lepas ... misi nie sebnarnya x plan pun .. tp masa maid cuti hari tue ... saja la nk memulakan misi tersebut .. masa bermula dari pagi pkl 9 am until pkl 3 ptg time Adam tido .. ..heh..heh..heh mrgreen

arrow Sabtu - 7hb - First Day -
3 kali wee.. wee .. 1 kali di bantal .. 1 kali di karpet .. 1 kali di atas lantai .. - RESULT - GAGAL

arrow Ahad - 8hb - Second Day-
2 kali wee .. wee .. 1 kali di karpet .. 1 kali di lantai .. tp BERJAYA poo..poo di TOILET - RESULT - 50 % lulus - 50% gagal

arrow Isnin - 9 hb - Third Day
no wee wee anywhere .. semua di toilet - RESULT - Sukses .. sukses ... sukses .. bangga giler ...he..he.. lol


cool itu lah serba sedikit misi selama bercuti 3 hari ini .. lagi pun tak per train awal2 kan .. mcm my makcu .. dia train her son danish since umo 2 thn dah x pakai pampers .. one of my online frens Ayumie pun anak dia x pakai pamper dah sangat .. mmg chaiyokkk & tabik spring la dgn korang !!!! ... maybe nanti kita nk beli potty train utk adam ... nak tau camner kita train adam .. yg sgt2 penting adalah parents kena rajin & banyak2 sabar la ..

arrow every single hours kita kena ty adam .. nk wee-- wee ka .. nak poo..poo kaa .. banyak kali ty tak per ...
arrow pas tue kita kena rajin bawak our sons masuk toilet ajar dia wee.. wee .. ada la kena sebut bunyik2 syyss .. syyss masa nk train tue .. mmg letih banyak ok .. tapi berbaloiii ...
arrow dan yg penting kena byk sabar .. at first trial sure ada failure sana sini .. tp sedikit demi sedikit akan terbiasa ..
arrowjgn lupa korang catat kan every results masa misi ni dijalankan .. so dpt la tau results dia mcm mana kan ..
arrow jgn terlalu mengharap high expectations .. nanti korang hilang sabar pulak .. mula2 train la anak2 no pampers mcm 3-5 jam .. mcm kita time tidur siang & time malam kita pakaikan adam pampers .. train sikit2 dulu ya .. nanti bila dorg dah biasa bleh la korang upgradekan misi .. train x pakai pampers time mlm plk .. chaiyokkk sume wink
arrow last skalie .. bagi la rewards & puji your sons @ daughter .. bawak la jln2 .. main2 kt playground ker .. bwk mkn kfc ker hapa .. tp kena explain kt dorg macam kita buat " Adam good boy hari ni kan .. x wee .. wee dlm seluar .. mama & papa bwk pegi eat KFC petang nanti ok " .. so nanti dorg akan excited la .. ada rasa penghargaan gitu smile

lol itu la sedikit sebanyak tips yg bleh korang folow.. kita bkn la pakar sgt .. tp bleh la share info dgn korang parents2 sumer .. semoga misi ini akan terus berjaya dan berjaya .. gemilang dan terbilang heh ..heh ..heh mrgreen

7 comments:

amydaud said...

tahniah buat adam.....dah pandai dah diaa.... :)..

*ami pun tak mula lagi nie...hehe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

amy > TQ ami .. chaiyokkk ami ;-)

linahilmin said...

goodboy la adam.. cepat je dapat apa yg mama nye ajar.. i x start lagi pun potty train my son.. ariana amat2 demanding la skrg ni!

Mummy Dasy said...

slam, good boy adam cepat diajar my doter sampai la ni msih gagal potty training dah msuk 1mth still ada sekali dua terbabas...

eza said...

bravooo adam....pelan-pelan belajar yer nak...

mazzura said...

diana, mikhail xpakai pampers siang, umur 2 taun ++, malam 3 taun..

akma xpakai pampers siang 1 tahun ++, malam, 2 tahun!

~ Lady ell ~ said...

bagus la train dr awal..anak2 ell semua 3 org tu 2thn dh ajar tk pakai diaper waktu siang.memula mmg kene susah sket..tp hasilnya sendiri yg senang.yela,tk yah nk keluar budget tuk beli diapers bebanyak kn....