Monday, August 17, 2009

Nyummy ;-)

lempeng + sambal bilis

biggrin aktiviti weekend kami yg biasa2 jer .. duduk kt rumah settlekan laundry 4 trip kain .. giler byk kan ... dah ler asyik hujan mendung jer .. adeh kain pun x kering semua ... sabarjelah .. disebabkan kerajinan lebih .. dan juga utk prepare time puasa nanti .. kita kisar siap2 cili kering satu plastik tue .. so lps nie nak masak tinggal ambk jer dari dlm peti ais .. nak bagi thn lama kita masak sekejap cili kisar tue .. so tahan lama skit cili tue .. dan disebabkan kerajinan & craving time2 petang yg mega mendung tue .. kita rajin dok membancuh lempeng .. makan bersama sambal ikan bilis .. buat plk air milo satu mug .. habis ler 7 keping kita makan sorang lol .. igt lagie dulu masa preggy adam kita craving lempeng + sambal bilis nie juga ... my bestfren along sanggup masak bawak ke ofis utk kita .. lps tue kami mkn sama2 di tepi2 celah rak2 at my ofis ..heh..heh..heh ... thanks sgt2 dear .. bila igt time tue .. rasa lawak pun iye ..he..he.. wink

12 comments:

mama_umar said...

hehehe,disebabkan nmpk lempeng nih, trus kite brekfes roti canai cicah dalca dgn sambal ;D

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zetty > samalah b'fast kita pagi nieh ;-)

eza said...

sedapnyer lempeng tu....

.: Leen-Awie :. said...

lempeng mmg peberet anak2 sy..

diana, nk tny ttg hotel ngan pak supir leh tak? hehehe..

mar!ahaf!z said...

sedap sambal ikan bilis.. lama tak pekena..

mar!ahaf!z said...

sedap sambal ikan bilis.. lama tak pekena..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak eza > puas hati mkn smlm ;-)

leen > please bg email .. nanti kita email contact dia

maria > harus buat balik nantie ;-)

ijan@2 aka ummihakimi said...

waduh trus tekak terasa nk mkn lempeng.. padahal bru buat las week.. tpi mse tu sambal x kaw.. nape ntah... nyampah tol...

:: vErde+hAzizi :: said...

stress kalo nampak sambal...owhhh my fav!!!
lagie pedas lagie better!

CT NORAMIZA said...

bestnya dpt kawan yg camtu diana, caring pasal kita kan, selalunya kawan2 ni x nak ambik berat sgt masa kita pregnant, sbb katanya, alah, semua org pun pregnant, biasalah tu... :)

Nana said...

wlapun menu ni simple tp sedap!

Ayu Jaffar said...

comel je diana buat lempeng tu
kecik2...