Tuesday, August 18, 2009

ASTRO

cool tadi my mom baru je call .. baru sampai bill ASTRO .. seb nie caj RM93.++ .. pakej my mom ada family, movies, variety, learning, + sports .. alih2 bill baru kena RM105 .. kita plk pakej family, learning, fun + sports .. bill sebelum nieh RM59.++ .. hanya sebab ada channel sports naik plk bill ke RM71.++ .. geram punya pasal kita terus call ASTRO .. buang segala channel sports tue .. bkn ada org tengok pun evil .. total lepas buang channel sports ... bill rumah my mom RM84.++ ONLY .. kat rumah kita plk kita buang channel sports ganti dgn channel variety yg 711,712 -715 tue .. bila kira balik new rates bill baru oklah kurang sket .. mls plk nak ambik chanel movie kt rumah kita .. baik layan DVD jer ... yg pasti ASTRO nie suka beno ulang tayang citer yg sama (channel 104, 105 tue dah berapa byk drama dok kitar semula yg ditayang) .. adehhh sabo jelah mad

arrow Now pakej kita :
- Family (101,102-708)
- Learning (Discovery,national geographic, 551-556)
- Fun ( cartoon, 612-616)
- add + variety (star world, MTV, 711-715)
= TOTAL RM54.95

ps: rasanyer bkn kita sorang jer yg hangin psl ASTRO nie kan .. kita suggest dorg tukar tagline lama dorg nie kepada yg baru iaitu > ASTRO .. MAKE OUR LIFE RICHER lol

18 comments:

shuzana said...

dah semakin mahal astro ni kan..tak penah nyer turun..hihi

kat sini pun ada yg mcm astro..tp lg byk channel..bg shu astro lg better kot walaupun astro suke ulang2 kan..kt sini pun ulang2 gak..tp ulang2 ari yg sama..bosan sgt2..

CT NORAMIZA said...

diana, mmg pun, samalah bill kat umah pun, dah 80 lebih, tah apa2, tp x boleh buang sports tu, sbb ada "org" tgk, kang dia plak hangin hehehhe...

Nana said...

kak..mmg sakit ati ngan astro ni
saya nama je ada channel sport tp mmg xpenah buka langsung..
sebba time amik dulu dia ada wat promo la..so include sport+discovery 59.95 pastu skang sport dah naik RM12 rugi..rugi..dah la xpenah buka langsung.

ni tgh tgu masa je nak terminate sgt2 menyampah dah bosan ngan astro berjuta2 kali nk ulang siaran.ckp bln 12 ni 2 thn pkai nk terminate tros!

Mrs.Nury said...

betul tu diana..astro skrg dah melampau.I pun ada received letter from astro inform yg package tuk sport dinaik kan.Ntah apa2 kan padahal channel dia sometimesok sometimes tak especially biler time hujan.Nak2 channel ria asyik duk main citer yg sama jer.Pandai betul astro buat duit kan.Pastu mcm2 rancangan realiti diorg buat melalui undian sms.Semua tu nk menghabiskan duit org la kan.Pada yg kerja astro minta maafla byk2 yer I terlebey comment pulak hehehe

SyaNa said...

aku terpaksa amik sport.tu je chennel yg laki aku dok layan
tp mmg sengal la kalo bab2 movie drama kt astro ni
sume dok ulang, smp da hafal da
pastu kalo angin kuat sket mula la terganggu

Cujie said...

ala yeke diana... cujie tak check lagi mail box... ntah² dah sampai kot bill baru...

cujie amik:-

1)movie
2)sport
3)fun
4)family

mesti sama ur mom punya bill nanti...

AlizMieAlya said...

mmg geram sgt ar kak..skali naik byk lak tu..but me n hubby love sport..tu yg pk byk kali nk buang..tutup mato jo membayar bil..aduyaii 'AK'..makin kayo la ko ye..

mar!ahaf!z said...

no astro for me diana..
tgk kat rumah mak skali skala, pun dah muak, tu pun leh perasan ulang2 baper kali ntah..
geram tau.. teruk la derang ni.. amik untung buta je kan..
org ramai dah komplen tp tak ubah2 jugak..

Nurhayati said...

mmg la astro naik kan harga tuk sport.. masa dapat surat dari astro bgtau naik harga menyirap sudah.. tapi tetap amik channel sport, dah tu laki nak tgk bola n golf huhu..

zai@umiaiman said...

btul setuju ngn diana.. kiter hr tu gatai dok add mustika skli citer lama gak.. ader ler 1,2 yg baru.. tp byk nyer yg lama..

Ayu Jaffar said...

saket hari kannn, senang2 je diaorg nk naikkan bill, kak ayu pn nak cancel sport tu, takde sape tgk pn...tapi, sampai sekarang lupa.

amydaud said...

sport tue wajib (bagi hubby)..haha..jadi hubby dah buang pakej yg mmg tak pnah tengok jd dpt harga yg sama..hubby amik channel Fun pun untuk Arsyad.

tak terasa sbb mmg tak tengok Astro dan tak bayar...dok ngadap tv biasa ajer...isk...

ijan@2 aka ummihakimi said...

Diana, last week kite pon call ASTRO gak terminate sport channel.. x sanggup le bayo sampai RM71.95..padahal bukan tengok pon.. somi pon x berapa gemo sukan.. so POTONG trus!!!!!!
skang RM 49.95

makcikpc said...

Kita takleh buang la channel sport tu..EPL tu syok tengok...geram mmg geram...tp tu la...nak wat camner kan?

skrg mmg kene 70++ la astro..perghh...mcm beban gitu..

skrg kat rumah ada family + learning + fun + sport = rm70++

dulu amik variety...tak terbuka buka pun channel tu..rasanye lebih baik amik learning..ada sikit ilmu...suka tengok History channel tu..

mummy aryan syamil said...

tu la dr 59 tuh nak nek ke 70+ adehhh geramnye...byk gak derang naik tuh...hubby plak mmg da sound awal2 musti ade sport channel huhuhu

eza said...

akak dah terminate sport dan ganti kpd mustika.....channel 131,132,133

~Eila @ Along~ said...

diana, eila dan hubby pun tgh pk2 nak teminate mana2 pakej yg kami amik....
eila punya sebulan RM 115 sebab ade sekali movie dan boxoffice...dulu br RM 102 je...nak plak skang kami bz dgn biz..mmg tak dok umah dahh..leh kira baper kali tgk tv...akan dipikirkan lepas balik umrah nanti tuk terminate mana2 pakej..

zailamohamad said...

Owh, rumah Zaila masih maintain xder Astro lagi..Hubby xnak amik lagi pasal kitorang dua2 keje, anak2 pon kecik lagi..so xder masa nak tengok itu astro pon..tapi kalau dah pindah rumah sendiri nanti, Insya Allah akan amik tapi yang basic2 jer pasal hubby pon bukannye hantu sukan;-) tapi tulah ramai kawan2 & sedara Zaila dok komplen sal sport channel yang dah naik harga ni..