Friday, September 4, 2009

Cuti Raya ;-)

biggrin Tgk blog kak watie smlm dah citer psl kisah cuti raya .. so kita pun saja nak up post psl cuti raya kita pulak .. thn nie giliran kami beraya di rumah my family@Kg. Jenjarom, Banting .. insyallah lps zuhur tue kami dah bertolak ke kg. hubby pulak .. since our wed memang kami berdua mengamalkan sistem bergilir2 utk raya aidilfitri dan juga raya aidiladha .. so fair dan adil saksama walaupun penat skit ulang -alik coz hari raya ke-3 tue dah balik beraya di rumah nenek hubby di Tjg. Karang pulak mrgreen .. berbalik pada kisah cuti raya .. cuti kita thn nie ada baki 28 HARI.. thn lps punya dah settle bwk ke pencen dan digunakan dah .. so utk raya nie kita dah apply 3 hari shj .. iaitu mula 23hb Sept until 25hb Sept (Rabu-Khamis) .. sebabnya raya dijangkakan jatuh pada hari Ahad tue .. so Isnin dgn selasa dah dikira cuti ganti dah .. baki cuti kita tahun ini adalah sebanyak 25 HARI .. yeayyyy!! lol

arrow kawan2 yg lain plk berapa lama korang cuti raya & tahun nieh raya kt mana yer question

17 comments:

Nana said...

hehe..kita pun wat en3 psl cuti raya.kita cuti 4 ari.mayb raya kt kampung MIL kt penang

banyak balance cuti kak!

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

nana > wah raya kt penang .. bestttttt meriah .... byk baki coz baki thn lepas pun byk juga .. nak bwk ker pencen lagie ... jimattt.. jrg cuti lama2 ;-)

Anonymous said...

hikak
saya tak pernah habis cuti tahunan,bwk ke pencen pun masih ada 54hari lagi.raya ni pun cuti 2 hari je. raya ke 3 dah keje n so many things dah line up....huhuhu sedih sungguh. dah 6 tahun saya tak raya

SyaNa said...

aku tak amik lg cuti
tp rsenye rabu-jumaat tu opis tutup kot
so lega la cuti 1week

rye tahun ni turn MIL tepeng
tp smp ari rabu je kot
pas tu blk beraya ngan family aku kt gombak plak

mmg aku pn da ade turn..so tak gado2 time rye

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

anonymous > alahai siannyer .. byk nya cuti tahun .. mcm kami if tak guna cuti yg thn lps dibwk ke thn depan tue kang burn plk .. ada expired2 dia ..awk keje mana ??

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

syana > samalah kita sistem bergilir2 yer .. wah jimat ler cuti kalau tak yah apply ;-)

Mrs.Nury said...

kite maybe cuti 25hb & 28hb cause tak g mana2.Thn ni tak balik sabah sbb mrhuby keje on 1st day hariraya.Sapa2 duk kl marila dtg umah kite kat cheras...eh silap umah mymum hehehe :)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

nury > oh ye ker .. kalau tak sure blk sana yer .. jimat ler cuti ;-)

zai@umiaiman said...

sama gak kiter cuma bezanyer sy tambah lagi satu hr jumaat sebelum raya tu sbb nk lik ambik aiman kat SP,
.........
klau zaman bujang neh mau raya sakan kat kg sendiri neh kan..

zailamohamad said...

Zaila punya cuti dah habis dah..hihihihi..maklumlah asyik amik EL jer pasal anak sakit..lagipon kompeni bagi cuti 12 hari jek ntok annual leave..huhuhuhu..

ME said...

Diana mesti kerja govt ni sbb tu cuti byk. Zaman saya cuti byk dah tamat .. pilihan sendiri .. tapi tak pa sbb rumah dekat, cuti jarang digunakan. Raya insyaAllah full week bercuti .. hmm bestnya balik kg

zura said...

diana..zura thn ni turn beraya umh MIL kat puchong nih..
ptg or raye ke-2 pagi baru balik perlis,umh my mom...
pastu hubby balik sini sengsorg sbb dia dh start keje..zura start keje next monday plak tu..huhuhu...mcm nih ler kami yg keje private sector nie...

eza said...

memandangkan rumah mak kat shah alam jerk,maka setiap tahun sehari sebelum raya dah ada kat shah alam.

bukan x nak gilir-gilir sebabnya kalu dah balik ker rumah MIL sure lamanya.so bila dah settle, raya pertama pas zohor berangkat ler ker perak.dok sana lama pon x kisah sebab dah beraya sesiap ngan family sendiri....

cara gini tak berperikemanusiaan ker???zalim sangat ker aku kat family en yeop tu????

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

zai > itu ler dah kawin nie kena gilir2 raya ;-)

zaila > alahai sabar yer .. takper nanti next year starts kumpul cuti balik yer ;-)

Kak ME > aah kak keje gov .. tue yg byk cuti ..

zura > gilir2 gak yer raya .. takpelah ..private ni cuti susah nak approved cam gov ni yer ..

kak eza > kak sama mcm MIL .. tiap2 thn raya rumah MIL dia dulu pastu baru turun kg sendiri kt tjg karang .. takper kak janji en. yeop memahami dan tolak ansur ;-)

anese said...

Salam kenal...
ish bestnya dok dekat2 ni..leh balik dlm satu hari je..rajinnya simpan cuti...kite dah thn ni punya guna- seguna2nya..haha..

tgk sagu tu rase nak butla ..sejuk2 sedap tuh...emm i think ur sagu looks like that sbb u rendam sagu lama kot..biasanya basuh siram sir skit pastu masuk terus dlm air mendidih..hehe..sori sy pun tak reti jugak...

MaMa ZuRa said...

uiii banyaknya baki cuti..zura ni tinggal 1 ari je lepas tolak cuti utk raya..huwaaa

mar!ahaf!z said...

maria pun cuti 3 hari je..
byknye balance cuti, d..
maria nyer ciput je..hehe