Wednesday, October 14, 2009

Alhamdulillah ;-)

smile Balik jer dari ofis skrg .. kita suka benar membelek beg hospital & checklist utk delivery yg masih belum ready lagie .. berapa kali mau cek daa mrgreen sebenarnya kita nie nak menghilangkan rasa nebes di hati mememandangkan EDD yg bakal tiba tidak lama lagie lol.. weekend lepas masa balik kg. my family .. adam telah menunjukkan tokoh utk menjaga adiknya yg bakal lahir nie .. my sis yg tgh berpantang tue tgh sibuk mengikat barut bersalin dia .. sekalie tue Abraham Mikail nie menangis nak susu plk.. adam nie apa lagie .. ada ciri2 menjadi abang yg baik tak?? dia ambk susu yg baru dipam oleh my sis terus disuakan ke baby mikail tue .. kami ramai2 gelak2 tgk dia beriya2 bagi susu & menepuk baby mikail bagi diam .. masa kita ambk gmbr nie pun secara candid .. aminnn .. syukur alhamdulillah .. nanti adam help mama jaga adik juga yer sayang wink

22 comments:

hacienda said...

wah,abg mithali adam ni,die dh 3 tahun diana,dh makin bijak n phm..insyallah senang die tlg jg baby nnti

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

ala sweetnya.. tkejut td ingat diana dah bsalin..hek hek hek

lia said...

lia pon ingt diana da bsalin....

mmg adam ada tokoh abang nithali he3...

M@L@ said...

bagus2 ada tokoh bakal jd abg nanti jaga bb mcm tu tau.. jgn buli yer...

CT NORAMIZA said...

heheheh adam dah faham kot diana, dia dah nak dpt adik tu, jd abg yg baik ye adam, jgn buli adik! :)

SyaNa said...

mmg ade bakat la
ye la da besar kan adam..da nk jd abg long

nifalnin... said...

baiknye abg adam nih... sayang adik yer... ada ciri2 kepimpinan.. nanti mama dah ade bb baru adam jg bb tau... heheh.. bertuah diana...

eza said...

insyaallah...adam boleh tolong mama nanti...

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

has > insyallah ... aminnnnn ;-)

sue > belum lagie .. saspen jer

lia > belum lg .. saspen jer tajuk kan ;-)

kak mala > aminnn .. senang mama dia nantie ;-)

CT > jgn ler buli adik yer ..

syana > aminn jd abg long yg baik

nifalnil > aminn syukur ;-)

kak eza > insyallah tlg mama dia .. sian mama dia nieh ;-)

mama_umar said...

heheh,adam..adam..slmt menbabysit adek ye nnt, neves gak ni tgk umar tu,dgn baby org syg2,dgn adek sendiri hrp2 gitula..

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

zetty > insyallah syg juga umar pada adik dia nantie .. protecter tue ;-)

zailamohamad said...

owh Adam sungguh comel, ada ciri2 abang yang baik..
Haziq dulu masa Zaila mula2 bersalin, dia macam xleh terima hakikat dia dah ada adik, ada satu malam tu dia nanges xhenti2 sampai hubby mandikan dia & baca yasin segala..tapi lama2 dia ok & start terima Ameera sampailah sekarang sudah ada ciri2 abang yang caring..cuma kadang2 Ameera je yg suka buli dia..ahaksss;)

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

zaila > lahai terbalik plk .. ameera plk membuli abg dia .. elok jer adam duduk melayan baby tue ..he..he..

Lidya said...

ingatkan dah keluar baby nyer

Ami said...

good job abg adam!

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

lidya > wah saspen jer tajuk tue yer ;-)

ami > TQ ami ;-)

Fiza's said...

wah, mmg ada ciri2 abg mithali nie...

zai@umiaiman said...

alhmdulillah sifat tu semla jd akan hadir...
...........

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

fiza > aminnnn .. moga2 berkekalan

zai > itu ler .. slow2ly dia leh tolong mama dia nieh ;-)

shuzana said...

mmg nampak adam ni bleh jd abang yg baik..amin..

Ayu Jaffar said...

waaaaaa adam good boy la, pasni bole tlg mama jaga adk ye :p

hu huh masa tgk gamba tu mula2 ingat diana da bersalin la....

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

shu > aminnnnn .. makbul doa semua org ;-)

kak ayu > dia ler yg boleh harap tlg mama dia nieh .. kak tue baby adik sy yg tgh pantang tue .. he..he..