Tuesday, October 13, 2009

Open House & Celebrations ;-)

biggrin Alhamdulillah .. majlis yg dirancang last minit nie telah selamat dianjurkan.. kisahnya nak buat makan2 sempena lebaran utk ofismates hubby .. since last week dorg dok bertandang ke rumah sesama rakan ofis secara gilir2 .. ahad lepas tibalah turn bertandang ke rumah kami pula .. dgn short notis tue event telah bertukar menjadi open house + bestday celebration adam .. goodies bag & proper invitations apa pun tak sempat prepare dek kesibukan yg melanda .. sempat gantung belon jer .. tapi yg lawaknya bila dah siap gantung .. tiap sejam belon yg digantung tue meletup .. sabojelah yer mrgreen
Menu : Nasi ayam, satay ayam
Home made : nasi himpit + pecal kg. + fruit salad + kuah satay
Desserts : buah2 + Kuih Tako + moist choc kek (order from kak aznajohn)
antara tetamu my ofismates:- Azlin, en. amiri, izwan, kak mimi, kak yati & bestfren hubby fiezi
cool Para tetamu jemputan terdiri dari family members, jiran2 & my ofismates satu dept & member2 onlines area klang valley & yg mana ada no. hp dorg dlm simpanan kita sempat ler di sms jemput .. kepada sesaper yg tak dijemput @ tertinggal dlm guest list tue minta maaf sgt2 yer .. pada guest2 yg tak dpt attend terima kasih sebab inform .. insyallah next time ada rezeki lebih kita akan organize event yg much2 more proper wink
geng2 online :- kak nina, eila, ofismates hubby & en. aso & wife
biggrin kita plan nak masak sendiri pada mulanya ... tp kondisi diri pun terumbang ambing ... hubby tumpang order menu nasi ayam dari katering ofis dia jer .. kebetulan katering ofis hubby ada event kt tmpt lain .. so utk menu utama dah jimat kat situe ... nasib baik juge ada my mom masak pecal kg & fruit salad & my bro (tukang bakar satay seharian) yg dtg membantu .. TQ juga pada maksu & didi yg tolong kami kemas pada malam tue ... segan juga tuan rumh memandangkan rumah kami yg x berapa beso tue nak memuatkan para tetamu .. tp syukur rezeki utk semua majlis yg dirancang dari pkl 2-5 ptg ... alhamdulillah smp pkl 11 mlm barulah pintu pagar & pintu rumah officially ditutup mrgreen
sesi potong kek bestday (time nie adam dok mintak ulang2 tiup lilin .. excited smp air liur menyembur redface)
sesi membuka hadiah (suke giler wraper hadiah dr makcu .. semua gmbr adam tuemrgreen)
arrow Nota Hati : Terima kasih pada semua tetamu yg sudi hadir ke majlis kami .. terima kasih juge pada tetamu2 semua yg bagi duit raya & pressie + rakan2 yg sudi mengirimkan hadiah secara curier & tak lupa juga kami memohon ribuan ampun dan maaf diatas segala kekurangan .. doakan kami sekeluarga dimurahkan rezeki & bahagia selamanya wink

26 comments:

iswatie "colours of life" said...

so sorry x dpt nak attend since ada potluck raya department hubby. akak lak yg masak main course.huhuhuhuhu

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

kak watie > takper kak .. x der rezeki kita jumpa ;-)

mama_umar said...

sumer berjln lancar ye,mmg time2 gini kite kene mntk tlg dgn org kan? wahh,seronok adam tiup lilin smpi tersemboq

p/s: saye suke pecal ;p

Lidya said...

aduih.. terliuq giler tgk bufday kek adam.. sedappp nyerrr
nak kena carik ni

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

zetty > aminn semua berjalan lancar even last minit plan .. heh..heh.. kira halal la yer air liur tue ;-)

lidya > harus order .. sedap dan ramai suka choc moist kek tue ;-)

::Mamalyna:: said...

tahniah diana...ingatkan diana takde update blog, kut2 diana dah bersalin...tp lagi dasat, siap buat open house walau dalam sarat...tabik spring toing toing kat diana...

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

ejan > ada lagie .. semalam kita ambk cutie kemas rumah slow .. alhamdulillah larat lagie .. rezeki utk semua ;-)

CT NORAMIZA said...

happy birthday again utk adam. waa meriahnya diana, sedap nampak kek si adam tu :)

zailamohamad said...

Akak, sorry tak dapat g haritu..memang dapat invitation dr akak melalui email tapi sorry haritu juga Zaila ada open house kat office..
kek tu nampak sungguh sedap;) nyum nyum..
jangan serik ntok jemput Zaila lagi ya;)

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

CT > TQ CT .. moist choc kek ramai suka .. mmg licin habis kek tue ;-)

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

zaila > Takper .. takder rezeki nak jumpa .. insyallah ada rezeki dpt jumpa lain kali ;-)

hacienda said...

hepi belated bday adam..meriah sgt nmpknye,umah kecik ke besar ke,g pntg ikhlas n smue hepi kan..

sori ye diana xdpt dtg..lain kali ade rezeki sy smpi

Nana said...

kak sorry xdpt datang sgt2 bz ari ahad
konvo adik + 3 open house kwn2

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

has > takper has .. aminnn muat jer semua tetamu .. mana tau lain kali bleh jumpa ;)

nana > okies takper nana ;-)

syana said...

sori xdpt attend..laki ku tu da sebok nk final.ajak ke mana pn takmo
nk drive sdiri bleh, tapi lupe jalan..

jgn serik jemput kami tau

Nina Rizwina said...

thanks diana jemput kami..w/pun jauh hulu banat..namun kami tetap sampai..and sampai2 plak membuka selera kami berdua...especially satay...hubby knina suka benor..berapa cucuk ntah dia makan...hehehhe...

~Eila @ Along~ said...

diana, tq jemput kami..mmg best okeh..even perut dah ketat tp seronok plak layan nasi ayam yg mabeles..hehe..hope adam suke kete tu k...puas kami pk nak bg aper kat die..huhuhu...

diana, makin besar perut..hubby eila plak takut tgk diana p sana sini..kekeke...

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

syana > takper syana .. TQ coz inform yer ... next time leh jumpa ;-)

kak nina > TQ sgt2 kak .. ada juga member2 online yg sudi dtg ke teratak kami .. maaf sgt if tak smpt borak pjg .. tetamu ramai lak time tue ;-)

eila > TQ sgt2 eila ... TQ juga bg mcm2 gift pada kita & adam .. itu ler .. perut besar nieh dok ke sana sini .. he..he.. ;-)

nzh1979 said...

diana..sori sgt2..even kita ni kira jiran yg dekat kan..ahaha.. arif kebetulan demam palk start mlm sabtu tu pas majlis raya rukun tetangga kami..
meriahnye majlis korang..rasa rugi tak gi..kalo tak leh jumpa kengkawan kan.. takpe la takdo rezeki :D
epi sebeday adam..besar dah dia.. bleh la jaga baby pasni.. PASS dah tu! ehehe

cintaKusayangMu said...

k.diana..maaf la ye xdpt nk dtg besday adam...ingt smpt nk dtg..skali tu blk dr senawang dh kul 8 mlm...

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

zam > takper zam x der rezeki nak jumpa baby girl mu tue .. hr tue jump dlm perut lagie .. next time ada rezekie lain kita jump k ;-)

qis > takper qis .. ramai ada event lain hr yg sama laks .. next time kita jumpa yer ;-)

Ayu Jaffar said...

cantek kek adam :p

sori tak dpt dtg! plan dtg dlm pkul 3pm, elok je siap2 ada pulak sedara dtg dari jauh! hu huh terus tukar uniform jadik tukang masak :(

lain kali kta jumpa ye....

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

kak ayu > alahai kak .. kalau tak dpt jump kak & yaya yer .. takper next time ada rezeki leh jumpa ;-)

MaMa ZuRa said...

iak..isk..

Fynnaz said...

Sorry yek tak dpt dtg. Fin dah janji awal2 dgn Verde. Dah lah dua2 hujung KL hehe.

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

zura > apa yg isk2 zura?? he..he..

fynn > okies takper fynn ;-)