Friday, October 2, 2009

NR @ Leesa ???

rolleyes Kita nak minta jasa baik kawan2 utk bg advise or share info .. set bersalin apa yg korang rasa @ kawan2 @ sedara-mara korang yg pernah guna antara NR atau Leesa nieh .. kita tgh plan nak beli set bersalin antara dua nie .. tp x sure yg mana satu .. dulu masa bersalin adam secara c-sect kita x beli set bersalin pun .. just depends on ubt herba sensei + vitamin dari doc. jer .. jadinya takder apa2 experience ttg set2 bersalin nieh .. kita ucapkan Thanks sgt2 pada kawan2 semua atas pendapat anda semua mrgreen

Set Bersalin NR (RM365) :-
* PhytoNatal - dalam bentuk tablet untuk dimakan
* Akar Herbanika - dalam bentuk paket dan perlu dicampur air untuk diminum
* Minyak Herbanika - minyak sapuan pada perut, pinggang dan badan
* Herbanika barut - sapuan pada perut dan pinggang
* Uncang Cuci Herbanika - untuk jagaan kebersihan dan kesegaran wanita
* Herbanika Lulur - untuk menyental kulit, kehalusan dan kebersihan kulit

Set Bersalin Leesa Formula (RM350) :-
* Bengkung Correctuer
* Body Contour Gel
* Cotet Emas Uncang
* Ginger Cream
* Minyak Telon
* Pek Tungku Herba
* Tablet Haruan
* Tablet Perawan
arrow Info2 diatas diambil dari Lavender2u.com Online Shop

21 comments:

mummy aryan syamil said...

kak..
Nr kak..
bau pun best:)

"Double F" said...

ermm cam sy lebih prefer kepada nona roguy sebab herba2 dia tkde effect ke bb walaupon kite BF dia.. mcm leesa herba2 dia ade setengah bb tk tahan... tu je

Mrs.Nury said...

if u tanya i....i will choose NR.Cause my frens pernah guna & hasilnyer sgt bagus.Leesa formula plak my auntie kata ok jugak.So conclusionnyer dua-dua pun ok diana.Masa nury dlm pantang 2nd baby nury tak beli pun NR or leesa cause set bersalin mysis still ada so i guna je la.I guna mustika ratu jer.anyway nowsday kebanyakan jamu smuanyer bagus.Atas diri kite je la kene disiplinkan diri.Btw whgen is ur edd dear?

mama_umar said...

diana, aritu kite just update ttg set NR kite tp xciter detail sgt, mase bli tu plak time promo, tp klu tanye kite personally kite sesuai dgn NR esp pil phytonatal die tu,bagus sgt utk klu susah buang air besar,bdn pon turun cpt..then,kite mmg suke bau minyak2 die,wangi..org dtg visit pon suke,hehehe,tp len org len taste kan..pastu, pil die xpanas utk kite & bb :)

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

shiera > TQ shiera ;-)

double F > okies TQ dear ;-)

nury > ramai vote NR nieh nuryz .. TQ yer ;-)

zetty> tu la ari tu ada baca blog zetty ;-)

ida81 said...

dulu ida guna leesa formula..mmg beli 1 set...tapi bile mkn je bb tak tahan..jd ruam..so,stop gitu jela..ginger cream dia ok,body contour gel pun ok..pek tungku herba n bengkung pun ok..senang nk guna..cuma bab jamu2 dia tu jela..lain org..lain effect dia agaknye :-)

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

ida > TQ ida atas info2 tue ;-)

SyaNa said...

bagus gak ko share psl neh

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

syana > tue yg mtk jasa2 kawan2 nieh tolong .. which one yg ok ;-)

Cujie said...

diana,

cujie tak pernah pakai kedua-duanya... pakai air mancur je...

masa ngandung Alesha tingin nak pakai tropical herbs (produk amway) tu... nampak mcm mudah je nak apply. tapi bila fikir byk sgt... air mancur juga yang dibeli... hehehe

MaMa ZuRa said...

D, zura xpernah pakai leesa tapi pernah try pakai nr lps bersalin baru ni..mmg best dan zura puas hati sebab :

- berat lbh senang turun
- minyak herbanika best (zura beli juga minyak mustajab lagiii best sebab berangin je. kalau dtg cik p rasa selesa sgt..
- pil dia blh ditelan.xde la kuat bau jamu

shuhaina said...

shu guna leesa masa time Adam..overall shu suka sbb semua senang nak guna..tak yah nak bancuh2..jamu pun tak byk semua dlm pil..sesuai utk shu yg tak suka ubat air ni..utk shu jamu tu sesuai..baby pun ok..shu bf baby jugak...
NR tak penah guna...so no comment

~ Lady ell ~ said...

wah...seronok dengar komen2 sume.Ell guna jamu kampung yg pure punyer.tempah org urut,siap ngan pakej jamu skali.tp last bersalin yg sebelum ni,Ell guna sendayu tinggi,ok jugak.nk kata badan turun cepat pun yer.

ni ell dh dengar bnyk yg bagus pasal NR ni,rasanya nk try jugak.:P

selamat membuat pilihan..:)

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

cujie > cujie tetap slim manten tue .. he..he.. ;-)

zura > TQ 4 the info zura ;-)

shu > leesa nie byk pil2 dia .. siap tungku sekalie tue ..

ell > itu ler seronok baca pendapat kawan2 .. ramai vote NR nieh ;-)

zailamohamad said...

Akak, Zaila pon pakai Leesa masa pantangkan Ameera, overall Zaila puas hati..tapi Zaila tak beli one set pasal Zaila rasa bukan semua barang dia kita nak pakai kan, contohnya bengkung atau minyak telon tu pasal Zaila pakai bengkung lama & minyak yuyi so Zaila just beli pil perawan, pati haruan ngan teh mas cotek..teh dia bagus pasal melancarkan sistem penghadaman kita & dia tak pahit so boleh minum sejuk atau panas..
NR pon ok juga kak!!

mar!ahaf!z said...

thank diana psl entry ni.. i really need info on this. masa 1st maria x amik pape, cuma herbs bidan urut tu kasi. tp tak makan abis pun, sebab risau baby.

tp dgr NR leh ease constipation. jd maria mmg nak amik kalau susah sgt. sebab experience dlm pantang dulu, teruk sgt. berejam dlm toilet. nanges smp demam2 sejuk..

.: SharLeenZ :. said...

wah bagus entry diana ni.. kite pun tak pernah cuba memana set nih w/pun dah 2x beranak.. guna ubat2 kg jerk.. bagus gak info nih.. mana tau next bb nak try plak... hik hik..

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

zaila > itu lr ramai vote NR nieh .. maybe beli leesa py brg yg pil ikan haruan tu kot ..

maria > itu ler ..kita 1st bersalin pun x der set2 bersalin .. kena gak sembelit tue .. adehhh seksa ;-)

leenz > sama2 kita collect info yer ;-)

ijan@2 aka ummihakimi said...

alamak.. kite memang x de pengalaman pke dedua set nie.. sebab dulu pke jamu dr makcik je...

tpi bagus gak diana buka topik nie..

zai@umiaiman said...

sy pakai NR masa bersalin kan aiman.. sgt puas ati... ms pantang tu rs segar.. pastu bdn pun kuat... tambahan jahitan sy ni agak teruk.. tp masih buleh uruskan aiman sendiri....semua lulur2nyer wangi sgt...minyak herbanika nyer smpai skrg sy pakai...

A lady with 2 Putra's In Life... said...

akak pakai NR.. n will carry on in the future.. sbb product dia mmg pure.. even sesetengah herbs ada tanam kat cameron..

phyto tu mmg cepat utk turunkan buang lemak2 tepu.. sbb utk yg pesen akak yg jenis berbadan kecik ni bolela excuse kan.. yg bestnye akak x makan habis pun sbb x ikut sukatan kat situ.. ikut nasihat bidan akak cuma makan 2 tablets je balance tu siap sedekah kat member opis dan dia pun rasa puas sbb senang je nak uhuk.. hehehe..

minyak2 pulak mak bidan kg yg di dimport khas tu sendiri komen.. NR punya minyak cukup bagus... n akak beli set tp lepas ni dah tau dah nak kena beli apa je.. x payah beli set sbb costly.. ambik phyto, minyak herbanika, minyak (yg label kaler pink)- ni bole pakai tuk urut perut baby, n bole sapu kat pad masa lepas bersalin tu.. tp akak nak beli lulur dia jugak... sbb sedap betul pakai.. segar betul!!!