Sunday, December 27, 2009

36 Days ;-)

Adam & Aidil ;-)

biggrin Salam kpd semua .. rasa sunyi je blog lama tak berupdates.. at this moment kita sekeluarga ada di kulim rumah MIL ..insyallah mlm nie gerak balik semula ke jenjarom rumah my mom .. ada di kulim nie yg smpt jenguk blog sekejap .. td petang baru je settle cukur rambut baby Aidil .. kenduri dah settle masa raya aidiladha lepas .. time tue kami tak balik coz kita x leh jalan jauh baru jer c-sect aidil kan .. so balik kali ni tinggal panggil mak bidan dtg rumah cukur rambut je .. lega ;-) .. hari ni hari ke 36 kita berpantang .. genap umur aidil sebulan 21hb Dis lepas masa 1st time check-up & inject di Klinik berhampiran ... berat dia dah 4.3kg .. makin panjang dah almost 75cm .. kejap je masa berlalu rasanya .. x lama lg kita dah nak masuk ofis plk .. luka tmpt c-sect dah ok dah kering bersih ..cuma kita still lg rasa sakit dan ngilu sikit2 time bangun, jalan, bersin@batuk .. tmpt c-sect akan sembuh sepenuhnya ambk masa 3 bulan .. skrg ni mcm2 feel ada ..sakit belakang .. x cukup tido time mlm .. sakit ngilu time bf aidil coz dia hisap time bf kuat giler .. lg ler bila time dia tak mo berenggang nak melekat jer .. penat sume ada ... sabar sgt2 ... takpelah berkorban apa saja ye .. nanti dah mula keje rindu nak memeluk baby sepanjang masa pulak ;-)

Aidil 1 mths old

semasa proses cukur rambut .. aidil meronta2 nak melepaskan diri tue ;-)

weehuuuu Aidil sudah botak yeayy!!

13 comments:

Afne said...

cpt je masa berlalu aidil dh 36 hari kan. masa haziq 36 hari tu la kitorg blk ke kl dgn harapan bsr nk start kumpul stok susu. masa tu jugak la start berperang 3 beranak hari2 sampai afne masuk keje hehe..

pengalaman yg sgt menyeronokkan!

cahya said...

salam...
makin comey dah si aidil.. :)
brapa pjg dia time lahir..? lepas sebulan dah 75cm..?
tinggi betoi...

shuzana said...

aidil pipi gebus...geget sket bleh...?

adam camne..?ok tak ngan adik dia..?

mar!ahaf!z said...

hrp diana cpt sembuh k.. tak lama lg abisla pantang.. :)
adam sayang adik tak..
anak maria jeles manjang..

M@L@ said...

welcome back...windu ler dah lama adik x update blog..ala comey nyer aidil pp loyot nyer..
harap adik cpt sembuh.. jaga mkn yer.. mungkin luka bahagian dlm blom betul2 kering..

Nana said...

cepat je dah 36 ari kan

SyaNa said...

ala nomeyyy nye
pipi gebu tuu
rse nk geget jek
take care ye diana

Mrs.Nury said...

Baby comel & boolat....u takecare diana

lia said...

aidil sgt hensem....bibir sama macam abg adam la...

~Eila @ Along~ said...

di..cepatnya..dah sebulan si aidil..hiskk geram den nak peluk2...hehe..take care di..rindu nak gosip2 kekekeke

Nina Rizwina said...

dah sebulan lebih....heheh..lepas ni leh la update selalu...

zai@umiaiman said...

xlama lagi dah nk abis pantang yer..jg diri baik2

hacienda said...

gebunye aidil...xpela..biasela sakit kesan csect kan...demi anak2 sakit pn hilang nnti