Wednesday, March 17, 2010

Hari Keluarga Aziz-Banon@Melaka 12-13 Mac 2010

biggrin Finally barulah sempat nak updates entry Hari Keluarga belah keluarga MIL .. acara tahunan kali ini diadakan di INB Resort, Melaka .. kami check-in pada malam sabtu pkl 10mlm .. yg plg lambat check-in kamilah .. he..he..he.. acara pada malam tue hanya utk sesi ramah mesra disamping info perjalanan program sepanjang 3 hari berkampung di INB resort nieh ..
arrow keesokan paginya barulah acara dimulakan dengan senamrobik dan sukaneka keluarga ... tema warna tahun ini adalah hijau pucuk pisang dgn dua kumpulan keluarga iaitu Hang Jebat VS Hang Kasturi .. acara pagi nie merangkumi sesi senamrobik, poco-poco dan juga chicken dance . macam2 gaya time senamrobik nieh mrgreen
arrow seperti biasa sesi senamrobik di handle oleh my SIL Didie .. serahkan apda yg expert .. fitness trainer ler katakan ... bila semua dah selseai panaskan badan .. semua family bergerak ke kafe utk sarapan pagi .. perut dah kenyang barulah boleh mula acara sukaneka .. antara games yg ada - isi air dlm botol, pancing ikan, sambut bola dlm kon, timbang bola sepak takraw, isi air dlm belon .. .. time nie sempat join few acara coz sibuk tgkkan adam dlm pool ..he..he..he. tabik spring pada MIL & FIL yg memonopoli acara sambut bola dalam kon .. mmg pakar sambut-menyambut nieh lol.. oh yer acara sukaneka dimenang oleh our team iaitu Hang Jebat .. jgn maree haaa team yg kalah lol
sesi bergambar harus ada mrgreen
arrow Selesai sukaneka semua family bersiap2 utk tour bandar Melaka pulak .. acara wajib tghari tue iailah melaka river cruise .. smp kt arah yg dituju ... kami dah salah masuk jalan pulak confused .. almost setengah jam berpusing2 dlm bandar melaka .. barulah jumpa tmpt nak naik river cruise nieh .. berpisah ler kami dgn group yg satu lagi .. dorg naik kt Taman Rempah .. Kami plk naik kat other sites ..he..he.. takpelah janji dpt naik .. first time naik river cuise nieh .. lps river cruise perut semua dah lapar .. MIL nak carik hadiah utk acara tukar2 hadiah mlm nanti .. so kami menghala ke Jusco yg baru dibuka .. agak sesak juga jln ke sana .. kami lunch di food court Jusco jer time tue .. lps lunch naik tingkat atas carik hadiah .. beli air & makanan utk lapik perut petang tue .. terus balik ke resort bilik .. semua dah kepenatan dah time tue biggrin
@ melaka river cruise
arrow Acara mlm plk sesi tukar2 hadiah dan ramah mesra + games utk kanak2 ... soalan plk ada psl agama, matematik dan soalan pengetahuan am .. yg plg best masa sesi tukar2 hadiah setiap kelaurga akan diberi soalan oleh urusetia .. time ni barulah reveal kisah mcm mana mula kenal pasangan, mcm mana jatuh cinta, tmpt honeymoon, kenangan yg plg indah spjg berkahwin dan memacam lagi la .. he..he.. habis acara mlm tue ada slides show gambar2 aktiviti pagi tue .. overall keputusan markah malam tue berpihak pada team kami Hang Jebat ... yeayyyy tahun nie turn kami menanggg!!! mrgreen
arrow selesai acara malam tue .. kami plk terus balik ke bilik siap2 kemas beg coz last minit hubby tak dpt cuti esok hari tue .. kena keje .. kita plk dah apply cuti awal2 .. continue cuti di rumah jelah .. kami bertolak balik dari INB dalam pkl 11.30 mlm dan selamat smp rumah pkl 2.30am .. MIL,FIL & SIL stay until hari Isnin dan dorg akan bergerak terus ke JB utk ronda2 di S'pore .. bestttttnyeeeeeeeeeee dorg berjalan2 mrgreen

18 comments:

CT NORAMIZA said...

bestnya d punya family in law ni, sapa yg organize semua tu?

Nana said...

wow! beznye happening! ramai ek ahli kelorga nye saya mmg xleh la wat gini blom buat lg dah tau kureng dpt sambutan

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

CT > yg organize dari kalangan ahli keluarga .. semua involve ;-)

nana > try ler buat nana .. kecik2 lama akan jd big events ;-)

mar!ahaf!z said...

meriahnye... lama x gi melaka.. best ke rivercruise?

** atie + farid + aisyah ** said...

wah.... bestnyeeeeeeee.... tak penah family wat camni siap ade game2.. just mkn2 biase je... harus dicontohi ni.. hehehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

maria > best22 even kaler air sungai tu kaler ijau .. tp suka pemandagan sepnajang perjalanan tue .. cantikkk ..unik deretan umah melayu ...

atie > atie kan rajin jd ketua organizer ..leh buat tuk family sendiri ;-)

eza said...

meriahnya...seronok kalu semua beri kerjasama dlm penganjuran majlis sebegini kan diana...contohnya cam keluarga MIL Diana ni la...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kak eza > sy mula2 join pun rasa seronok sgt2 .. dah jadi acara tahunan kak ;-)

~ana~ said...

best nya kak d...bagus la family in la ada acara tahunan gini..syok je ramai2 kumpul gini...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana > yelah reramai kumpul gini .. ada yg tambah ahli keluarga baru .. time nielah kenal2 ;-)

ahpai said...

bestkan diana!!family inlaw zt pon cenggini gak pesennye siap ade family day bagai,mmg meriah klu kumpul rmi2 ;D

mama_umar said...

diana,ahpai tu id hubby zety la,haha,lupe nk sign out plak

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

zetty > heh..heh.. igt ahpai mana td .. okies .. x per .. mmg seronok bila reramai berkumpul cam gini ;-)

b.O.n.d.a said...

wahhhh!!!! best giler ada big family macam ni!!!

bOnding yang sangat kuat..
sangat baik untuk persaudaraan =)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

bnda > kena ramai2 bg komitmen & sumbangan .. insyallah bleh berjaya organize event cam gini ;-)

zailamohamad said...

waaah bagusnya buat family day macam ni..bertuah Di dapat join big family macam ni;)

hatiberbunga said...

waahh.. sgt best ada famili day utk famili besar gitu.

* ku lihat hijauuu...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

zaila > family2 belah MIL mmg kuats emangat dan rajinnn organize ;-)

ann > tiap2 tahun kaler bertukar.. heh.. heh. ;-)