Thursday, March 4, 2010

Kisah Kettle

kettle yg hampeh
biggrin Semenjak aidil lahie .. our kettle yg lama tue dah tamat riwayatnya .. part yg tekan ke bawah time nak masak air tue patah tetiba .. try gak godek2 betulkan tp hampa jer resultnya confused .. kelmarin la baru berpeluang ke Tesco plan nak beli kettle baru .. tgk2 ada promosi RM25 only brand AMTAC .. dlm hati dok kata ... ok juga harganya nieh ... kettle lama kami tue brand ELBA .. lps cek & byr semua trus balik rumah ... la..la..la... senang hati bwk balik rumah gayanya .. sampai2 jer .. terus pasang suis nak masak air panas konon2nya .. tp HAMPEHHH ... x der bunyi .. x panas apa pun .. SAHHH!! rosak .. aiseh td masa test elok jer ada lampu semua evil .. makanya petang smlm htr balik ke TESCO .. customer service suruh tukar ambk yg baru .. bila ambk yg baru test lagi sekali .. tgh2 test tak smp 1 minit terus lampu kt kettle tue mati padam x menyala langsung .. ROSAKKKK LAGIII!!!evil ... geram betul .. terus decide ambik brand lain cuma kena tambah duit skit dr harga kettle Amtac tue .. kami pilih brand KHIND .. harga promo gak RM39.90 .. time test mmg elok dia fungsi panas sume ... bila balik aku try terus masak air .. mmg betul kettle tue berfungsi air mmg masak mendidih .. tp yg lawaknya part lampu kat kettle tue tak nyala plk .. adehhhhh mad .. satu hal lagi .. dah ler kena pegi htr kt kilang KHIND kat Bkt. Jelutong tue ... aduhai .. hubby kata pakai jelah dulu .. nanti bila free baru htr kt kilang dia balik rolleyes

9 comments:

Nana said...

kita dpt adiah kettle xde brand gak so far ok la nk masuk 4 thn kawen msh berfungsi lagi heheh

Nana said...

ooh ye lupe nak tambah ada gak bli kipas AMTAC kt tesco penang bg MIL bulan lepas xtau elok lg ke tak hehehe

SyaNa said...

jenuh la dok pi mai pi mai kan
brg letrik ni kkdg ikot nasib gak..sbb byk gk aku pakai brg letrik cap ayam tp ok jek

CT NORAMIZA said...

la diana, kesiannya awak, mesti tensi kan kalau jadi camtu :)

~ana~ said...

ee..bleh plak jd gitu kan...
mcm2 hal plak...

kwn sy yg electrical technician ada pesan, kalau nak beli brgan letrik, better ambik yg ada brand...

tp tu la..semua ni tgk pd nasib gak kan..x semesti nya yg ada brand tu mmg ok...dan x semesti nya xde brand, x ok kan..

mama_umar said...

mmg betul tu kdg bli brg2 letrik camni mmg ikut naseb la..brand yg mahai pon kdg xsemestinye ok kan?

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

nana > itu ler kettle lama kami dr masa mula kawin tue

syana > penat berulg alik .. buang masa ..

CT > tensi gara2 kettle .ha..ha..

ana > itu ler tgk nasib time membeli nieh

honeylanz said...

ohh sadis tu...pernah guna termo pot x? has rs mcm lg mudah.

zailamohamad said...

Zaila memang banyak sejarah tak best bila beli barangan elektrik kat Tesco..huhuhuhu..memang tak semua tapi kalo barangan yang takder brand mesti cepat rosak..sebab tu kalau barangan elektrik Zaila suka beli yang berjenama baru puas hati!!