Friday, March 5, 2010

@home

biggrin ya.. kawan...kawan semua .. skrg nie i'm at home = MC .. semejak dari smlm having bad tonsilitis + high fever .. tp gagahkan diri ke ofis juga coz ada buku urgent yg nak disettlekan ... last week pun demam juga .. this week sejarah berulang kembali .. hu..hu.. cry thanks pada kawan2 yg share info psl tonsil nie kt FB .. last year ada sorg doc. pakar rekomen suruh operate .. katanya tonsil nie menyebabkan kita cepat penat, tak cukup tidur, oksigen masuk kebadan tak cukup, moody dan kalau nak demam .. sure tonsil yg akan naik dulu pastu akan disusuli dgn high fever .. nak wat camner .. ada baby kecik nak stay kt ward nie .. adeh .. busan tau duk kat wad nieh .. melainkan operate kt hosp. private yg gempak2 ..sure tak busannya mrgreen.. oklah i want to baring2 berehat .. bertiduran atas katil in my masterbedroom .. hopefully lps mkn antibiotik nie bleh recover soon.. insyallah .. 2-3 hari nie oily & spicy food okies !!! wink
muka heppi time tak sakit mrgreen

9 comments:

CT NORAMIZA said...

d, have a gud rest ok!

~ana~ said...

banyak kan rehat ye kak...

saya pun selalu mengalami tonsilitis yg teruk..
since sek men lg..dulu, every 2 minggu, mesti demam..mmg ambik antibiotik, tp lama2 antibiotik dah x berkesan lgsg...pernah g jumpa pakar ent, he suggest me to buang but saya xnak...

mkn aiskrim la kak..insyaallah kan reduce sikit sakit tu..

** atie + farid + aisyah ** said...

moga cpt sembuh sis... atie pun tak sihat ni, tgh sakit kerongkong.. suara dh mcm ella dah

Ayu & Nizam said...

ala ciannya... bykkan minum air masak yer... musim panas melampau ni memang senang kene tonsil/demam/selesema/batuk

get well soon ya...!

teduh kasih said...

diana, lebih baik operate buang bila ada masa nti.
my hubby last 4 years back dia ada tonsil neh, dan dia dah selamat operate dah...kat private tp guna insurans kompeni la, dlm rm5k gitu...lbh kurang 2 -3 hari kena duk ward.
now dah ok la...tp dulu dia mmg kena teruk...asek deman, sakit je memanjang

TEACHER OF SOMEONE said...

moga cepat sembuh, kak ^_^

eza said...

Rajin-rajin makan ubat dan bebanyak minum air suam.Banyakkan berehat yer diana.Isyaallah akak doakan moga diana cepat sembuh yer....:)

zailamohamad said...

Take care!!
licin je muka Di..jeles;D

Lidya said...

Suci murni muka nyer