Monday, March 22, 2010

Ngeri ..isk ;-(

Bukti 1:- inside my room cry
confused gmbr latest semalam .. gigih siut menangkap gmbr2 rambut yg semakin rajin bertaburan nie .. sebagai bukti masa tgh syampoo rambut pun aku sempat mtk tolong adam larik amik camera nak capture bukti evidence .. kalah CSI mrgreen .. rasanya bukan aku sorg jer alami benda nieh .. Zetty pun baru pas mention problem yg sama last week .. kot2 korang kawan2 ada tips @ idea @ brand syamppoo yg korang rasa boleh tolong solvekan my problem yg sudah tahap NGERI + KRITIKAL nieh .. mcm org sakit pun iye .. habis dah rumah .. asal kemas jer .. sekejap jer .. tak lama lepas tue lantai rumah telah dipenuhi rambut2 ku yg semakin gugur .. TENSIIIIII .. isk... isk.. cry
Bukti 2 :- time syampoo rambut cry

24 comments:

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

diana...kita pon kene cam ni gak..
dah macam sakit apa jek..huhuhu

Afne said...

diana, perkara normal sbb perubahan hormon slps bersalin (ececehhhh dlm hati sendiri pn risau sbnrnya! huhu).

mmg takde solution. afne potong rambut & try shampoo himalaya. rambut tetap gugur.

SyaNa said...

sama la wey
aku pn kalo shampoo tu byk gugur
risau gak kot2 botak ke kan

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

fieza > ngeri tgk rambut sendiri isk ;-(

afne > itu ler .. baca gak info psl perubahan hormon ..adehhh bila nak ok balik nieh ;-(

syana > aku rimas tgk umah bersepah dgn rambuttt ;-(

۩ ! ž µ ® ä ۩ said...

dlu britney pun botakkan rambut....
hehehehe....

banyak makan jajan nih....

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

izura > hormon changes after delivery laaaa

Nana said...

adoi yai..mgm senaseb la kita
tp bila dh ptg rambut pendek kurang skit gugur

Lidya said...

maybe sbb diana masih bfeed kut

MaMa ZuRa said...

Same!mcm2 syampu try..yg tulis 4w kurang la..tp cam sama je..selagi xmenipis ok lagi kot...hahah

mar!ahaf!z said...

diana, maria pun tgh alami masalah yg sama.. giler hari2 rmbut gugur dgn byknya.. pegang je rambut mesti "luruh"..
rambut nipis dah ni.. maria tgh try pakai tonik.. baru seminggu pakai.. mmg ni normal (walaupun ms 1st bb maria xdelah gugur seteruk ni)
rasa nak ptg rmbut pendek je tau.. mgu lepas nakgi ptg tp x sempat lg..
drp apa yg maria baca.. nnt anak kita setahun.. barulah normal balik pertumbuhan rambut.. mmm, lama lg tu..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

nana > dah ptg rmbut pendek ler tetap gugur .hu..hu..

lidya > ye ker ??

zura > hu..hu.. sian kann

maria > hu..hu.. alam tu nak tgu setahunnn .. adehhhh .. ada member rekemen pakai syampoo bawang yg jackie chan tue ;-)

~ana~ said...

akak...kita pun sama..tension sbb lepas sapu umah..tgk2 ada lg rambut muncul..dr mn2 ntah..eee..geram saya...saya dah potong pendek pun sama gak..rs sgt rambut makin menipis..nasib baik rambut saya jenis tebal..so, xde la ketara sgt nak botak tuh..hu3x..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana > kita senasibbb .. pegorbanan selepas melahirkan .. he..he..he.. ;-)

Anonymous said...

Salam Diana,
Yup, cuba syampu Ba Wang tu - yg menguatkan rambut (botol hitam - x silap M) or anti gugur.

M'

:: vErde+hAzizi :: said...

owh darling...itu baru sikit tue babe...i punye lagiiiii banyak n panjang2 ok! jenuh gaks la nak sapu hari2 ;p

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

anonymous > thanks for sharing infooo ;-)

verde > i ngeri tgk rambut sendiri .. even dah ptg pendek tue ..hubby pun dah bising2 ..hu..hu..

hatiberbunga said...

senasib la kiter...

shuzana said...

diana..dulu mase lepas bersalinkan aqila..shu pun gugur camtu..dr nk masuk pintu rumah ke bilik air ke dapur ke living hall ke bilik tido..semua ada rambut shu..mmg nyeri..tgk rambut pun dah botak sket..tp lepas 2 bulan jugak le..rambut ok balik..siap tumbuh rambut baru mencanak canak naik..dont worry bebeh..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ann > mau nangesssssssssssssssss

shu > itu ler .. before this elok jer rambut .. doa2 sgt lps 2 mths rambut kembali normallll ;-)

mama_umar said...

oh no..no!no!heheheh..tumpang jerit skali sbb mmg ngeri tgk rambut2 tu gugur mcm tu je..(kite mmg geli dgn rambut gumpal,hehehe)

CT NORAMIZA said...

d, byknya, ingatkan corak kat lantai, telek punya telek, rupanya rambut, g la buat treatment utk rambut gugur, kritikal gak ni :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

zetty > aku bkn setakat geli .. dah tahap tensi gaban dah nie

CT> itu ler mmg dah thp kritikal .. ada yg bg advise dah suruh try syampoo bwg .. hopefully akan beransur ok ;-)

gEe said...

diana..
gee kes rmbut gugur mmg dr dulu lg..dr b4 peknen pun dh mmg kes rmbut gugur..tu yg bila dh abis pantang..gee decide utk manten berambut pendek..so chances utk gugur sgt tu cm kureng la kan..lgpun rmbut jd lebih sihat sbbnye bila berambut pendek kite akan sentiasa g trim rambut..dan yg advantagenye kite nmpk lebih muda..

eza said...

bukan orang lepas bersalin jerk kena.orang yang tak bersalin pon sama gak...hari2 rambut gugur.naik takut plak rasa...biasa kalu jadi cam ni rasanya syampoo yang pernah akak pakai selama ni sumenya tak bleh pakai.promote kat tv bukan main.sama gak gugur..hahahah..:p penyudahnya akak gunting rambut kasi pendek sikit.barula rambut tu kurang gugur sikit.tipu la kan kau rambut tu tak gugur langsung.

Tips kalu x nak kasi gugur: "BOTAKkan" aje....hahahahah....larik....