Friday, April 23, 2010

Program 1 Bumi Untuk Semua ;-)


FULL Story Klik HERE
biggrin Baru balik dari attend event nieh ..bukan jauh pun .. kt aras 2 library ni jer .. ada Program 1 Bumi Untuk Semua .. antara program yg ada majlis perasmian, ceramah, booth pameran, games & jualan brg kitar semula .. program nie dianjurkan olehh Perpustakaan Tun Abd. Razak dgn kerjasama Jabatan Alam Sekitar sempena Hari Bumi 2010 22 April 2010 ... siap dpt gift pokok utk ditanam kt rumah .. bila dapat info memacam about enviroment awareness nie mmg terbuka minda .. sedikit sebanyak peranan memakmurkan bumi nie sememangnya perlu dimainkan sbg salah satu tanggungjawab sbg khalifah di muka bumi ini ... from my point of view penggunaan cloth diaper pun salah satu usaha untuk menghijaukan bumi kita ... jom kawan2 .. sayangilah bumi .. peliharalah alam sekitar kita wink

inilah pokok as gift dari pihak JAS ..TQ wink

8 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

sonoknya... bseri la laman pasni... klu ada bb nanti nak gak la pakaikan cloth diaper nih..sama2 menjaga alam sekitar..

Aini said...

yeszaa... aini pun memang ada cita-cita nak guna cloth diapers.. just that, belum start jer...

plan cam nak kasi dia nyer poo poo tu stable sikit.. then, baru lah nak memulakan journey cloth diapering itewww!!!

jom sama-sama selamatkan bumi kita ;).

Lidya said...

d.., nnt ajar camne nak cloth diaper.. nak belajo kan airyn pakai cloth diaper

~ana~ said...

akak...sejuk je mata kan kalau tgk hujai2 ni..best je...

Ayu Jaffar said...

dpt pokok ape tu diana :p
pasni seboklah adam tlg mama dia siram pokok...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

sue > mohhhhhhhhhh sama2 ber cd;-)

aini > insyallah ... tp mmg jimat banyak bila pakai CD nieh ;-)

lidya > byk website ada share about cara basuh & pakai cd .. nanti kita bg k ;-)

ana > mood tgh hijauuuuuuuuuu ;-)

kak ayu > tah sure laks pokok apa .. janji leh menghijaukan rumah ..heh..heh ;-)

eza said...

eee...dapat pokok per tu...best ar org kasi pokok...harap pokok tu sihat walafiat la ek...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

eza > aminnnn .. sy pun tak tau nieh pokok apa ;-)