Monday, May 17, 2010

Berjaya ;-)

biggrin nak share kisah sabtu kami yg biasa2 jer .. tapi cubaan kami yg pertama kali ini telah dikira berjaya dilakukan = SUKSES mrgreen .. plan asalnya hanyalah nak window shopping ke Tropicana Mall di Damansara Intan .. first time kami ke sini .. .. byk kedai dah bukak .. ada juga yg masih dlm renovation .. smp2 dlm TM tue kami ronda2 ke setiap outlet.. tiba2 perasan ada GSC kt bhg hujung dlm tue cool
smile saja ty kt kaunter time citer Iron Man 2 .. tgk seat pun ok .. x penuh .. movie start lagi 10 min .... mmg pada mulanya x plan pun nak tgk movies .. dlm hati dok pikir camner plk aidil nieh .. ok ker tak? meragam ker ? rolleyes .. x sempat nak pikir kami nekad jer la.. pilih seat pun ala2 kerusi yg hujung .. if aidil meragam boleh terus larik ke pintu exit kan .. terus hubby pegi beli tiket & beratur beli popcorn air semua .. kita plk terus masuk lari ke dlm cari toilet coz nak bg adam ke toilet dulu .. settlekan abg dia dulu .. masuk2 panggung movie belum starts ... mcm biasa iklan dulu ... starts je citer .. aidil dok la mata bulat ke arah skrin .. khusyuk bangat .. ok lagie .. lps 15 min citer .. bagi dia susu .. x lama lps tue terus dia lena smp ke sudah habis citer .. dah ler ada byk scene meletup .. action .. gaduh2 semua tue kan .. langsung aidil tak jaga pun .. LEGAAAAAAAAA lol .. kiranya percubaan dating + tgk movie bertiga nie berjayaaaaa mrgreen
Iron Man yg bestttt coz dpt tgk movie tanpa sebarang gangguan cool

23 comments:

mrs shaifull said...

2 thumbs up utk aidil! nnt aunty nak cuba bawak rifqy plak :)

Afne said...

pergghh.. ber3 dgn double A? caya la diana!

mama tisya said...

lps ni leh la tgk wyg lg..best kn iron man 2

hacienda said...

sangat jeles!!!
kte xdpt nk bwk mikhael pon..
hubby g tgk srg2..lame dh xdpt dating tgk wayang..huhu

baiknye aidil

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

huwaaaaa...jeles laa..
fieza tak pernah lagi tgk wayang bawak Qaisz..teringin gak...tp takut dia meragam laa

-SharleenZawawi- said...

waa cayya la aidil... boleh la mama bawak tgk movie lagi ya.. ngan abg adam sekali... ;-))

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

CT > try ler bwk rifqy ;-)

afne > last minit plan nie ..berjayaaa ;-)

eryn > bestttttttttttttttttt ;-)

has >slow2 .. nanti dia dah bsr sket bleh ler .. tips nya jgn bg dia tido .. main2 dulu .. sure dlm panggung tidooo ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

fieza > tipsnya mula2 try bwk tgk movie yg qaisz minat .. cth citer katun ker .. pastu lelama leh tgk citer lelain plk ;-)

leen > first time bwk baby nieh berjayaaaa plk .. adam first time tgk upin ipin ..ok gaks ;-)

~ana~ said...

wa...jeles nya kak...saya x pernah lg bw double a tuh..teringin gak nak bw tp hubby takut diaorg buat perangai..caya la akak..tahniah..:)

SyaNa said...

tahniah
heheee pasni bleh jd aktiviti family :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana > nie namanya redahhh & tawakal .. sib baik semuanya ok ;-)

syana > heh..heh.. hopefully pasnie aidil ok jer ;-)

mama_umar_maryam said...

ngantok dan kekenyangan la tu aidil smpi xbgn langsung wpon bunyik letop2,heheh,gud aidil!

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

zetty > ye ler kot ..sib baik dia mmg tak tido dari smp mall nieh ;-)

Nana said...

heheh berjaya ek aku 1st time bawa damia tgk wayang amik midnite time tu dia dah tido tgk cite apa ntah ek lupe dah tp cite aksi2 lah mula2 dia ckp takut sebab dia tersedar bunyi kuat
skang dah ok dah 3x berjaya tgk wayang bawa damia hehehhe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

nana > ko pun sukses gak kagummmmmmmm aku ... itu ler bunyik dlm panggung tue mmg kuat tak hengatt ;-)

sandal kecik said...

wah bes,,kami sejak lps beranak ni mmg tak penah tgk lagi movie huhu.

b.O.n.d.a said...

waaa!!! syabaz betey!! hik hik hik

lepas nih bOleh la bawak lagi =)

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

wuyooo kagum ngan aidil... hehehe

Caps said...

Kitorang masih tak berani bawa bebudak ni masuk cinema...

Walaupun ammar dah lebih 5 kali masuk cinema secara rombongan dari nursery

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

shima > slow2 gaks .. kami nieh tak plan main terjah jer ;-)

bonda > hopefully pasnie ok jugak ;-)

sue > sib baik good boy ;-)

caps > wah nursery ada rombongan .. slow2 bwk citer yg sesuai utk bdk2 ;-)

Mamamanja said...

sejak kawin x penah masuk panggung wayang ngan pakwe. bila ajak, dia kata baik beli cd (itupun yg cetak rompak :p) tengok kat umah lagi selesa ngan anak2 huhuhu.

dapat masuk panggung bila outstation ngan kengkawan. sib baik p ngan kengkawan pakwe x kisah heheheh

Aini said...

bestnya dapat tengok wayang... dengan aidil laks tuh.. cayalah!!! :D

絲瓜湯包Sam said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社