Friday, May 7, 2010

Preparation ;-)

biggrin Jika dihitung ikut ticker ... hari nie aidil dah 5 mths 2 weeks 2 days .. x lama lagie dah nak msk 6 mths .. it's time utk bagi dia solid foods ... hari tue masa kami blk kulim ada la beli instant baby foods yg tulis baby foods for 4 mths .. tp aidil mcm x suka confused.. maybe dia prefer makanan dari air tgn mama dia kot .. pesanan utk diri sendiri agar lebih rajin menyediakan makanan utk baby aidil nieh lol.. so kita pun pinjam kembali buku nieh kat library .. buku yg sama time prepare solid foods utk adam dulu .. dlm buku nie ada information yg serba lengkap tentang penyusuan & pemakanan baby .. sgt2 bagus sbg reference pada all parents smile .. korang boleh refer more info psl buku nie kat my previous link dulu mrgreen

arrow alhamdulillah .. hari nie boleh updates blog mcm biasa .. hopefully berkekalan selamanya .. rinduuuuu dgn blog sendiri dan blog kengkawan wink

10 comments:

Afne said...

bgs semangat diana nk prepare sendiri solid food aidil. msk sedap2 nnti aidil mkn penuh selera ;)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

afne > insyallah .. dah copy resepi dari afne juge ;-)

Aini said...

bagus ekk buku ni..? ni yang tempting nak carik gak ni.. hehehe

hacienda said...

diana ~ die start bg mkn aidil dgn nestum x? ok ke klu mikhael masuk 4bulan , kte cmpor susu dgn nestum, ke 4 bulan dh leh bg bubur? xdpt nk imagine

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aini > bagusss utk rujukan ;-)

has > dari dulu kita mmg tak bg nestum kat adam .. mmg msk resepi sendiri .. insyallah kt aidil nie pun x bg nestum ;-)

~ana~ said...

jom jom..gotong royong masak bubur utk anak2...:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana > excited nieh ;-)

makcikpc said...

Lebih baik diana prepare sendiri bubur utk aidil...mcm arissa..since dia dah mkn bubur yg caps buat.terus dia tamau dah cerelac ke..gerber ke tu semua...cuma kene kreatif sket la utk pelbagai kan menu yg sesuai mengikut bulan

Afne said...

diana kena tag ;)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

caps > TQ caps ;-)

afne > adehhhhh kena tag lagi .. if free leh jwb ;-)