Tuesday, July 13, 2010

Aidil@7mths 3 weeks ;-)

biggrin asyik layan gambo makanan .. masak-memasak manjang .. kang korang bosan plk ... haaa amik gmbr Aidil Muzaffar @ 7 months 3 weeks cool... nampak clear gigi dia 2 batang bhg bawah tue .. ada satu lagi gigi kat bhg geraham dalam tue mrgreen .. kalau bwk pegi berjalan baik sgt2 .. elok jer duduk diam dlm stroller berjam-jam lol... tapi bila kat rumah ... aktif bebenor .. tangga rumah pun dah boleh dipanjatnya half-way .. kagetttt betul kami dibuatnya confused... jadual makan dia 4 kali sehari eek.. berat dah almost 8kg ... menu solid foods dia harus bertukar2 tiap-tiap hari .. pening mama dia pikir menu nak pelbagaikan mrgreen .. esok2 kita up resepi2 yg baru di try kt aidil pulak yer lol

9 comments:

mama_umar_maryam said...

alololo aidil..good boy dok diam2 dlm stroller tu, klu maryam ya rabbi..selagi xtdolah,tensen nk sopping

hacienda said...

baiknye aidil...klu mikhael kan diana..sekejap jek dh bosan die..startla nk nanges..die lg suke kena dukung..nak kena dakap jek..bgus2..share resepi..nnti mikhael start 5 bulan nk try kasik mkn..hahahaha

hacienda said...

ha..lg st nk tanye...cmne ek...soother tu efek x diana?mikhael klu nk tdo mmg kena bg sbb die nk khayal..klu x lmbtla die tdo

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

zetty > aidil bg can kt mama dia shopping dgn aman ;-)

has > okies .. esok kita share resepi sf ... oh yer aidil nie sama gaks .. selagi takder pacifier .. selagi tu tak tido .. tp bila dia dah tido kita tarik kuarkan pacifier tu ;-)

~ana~ said...

bagus nya aidil nak duduk dlm stroller..kalau aqil...jgn harap..even dia tdo, then kami pelan2 letak kat stroller, mesti terjg..hu3x..

~ana~ said...

eh lupa nak cakap, anda di tag..heh3x..

as a.k.a axa87 said...

patut la masa jumpa kat pasar karat kat shah alam hari tu nampak dia releks je dlm stroller.. ehhehe.. btw si aidil ni serba serbi cepat yer.. alhamdulillah...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana > tak semua baby sama ana ... aqil nieh manja yerrr .. nak duk dlm sling yg bestt tue .. okies nanti free kita buat ;-)

as > itu ler ... dlm pns gitu elok diam jer dia duduk ... heh..heh adik adam yg advanced ;-)

Aini said...

Ha! Berat dia baru nak masuk 8kg ker??? huhuhu.. berat si Adam Syafi dah 8.5kg :p.

And yeaaa.. next month Syafi dah nak masuk 6 bulan.. dah boleh start makan solid food... :).