Friday, July 23, 2010

Dinner malas ;-)

biggrin dinner malas namanya nieh ... dah smp rumah pun almost maghrib ... apa lagi .. cargas ler memasak .. main campak2 jer masak ..... tung -tang .. tung-tang .... siappp!!! ... masak nasi > goreng ikan kerapu > sayur goreng > tempoyak cili + budu mrgreen dalam namanya menu malas pun ... 2 pinggan nasi bertambah eek... aduyaiiii camner nak slim camnieh .. hu..hu..hu... rolleyes

9 comments:

shima said...

menu tu simple..tp yg bestt sbnr nya ada tempoyak & budu tu. tu yg leh nasik tambah.kalau nasik & sayur & ikan.rasa nya kurang sikit kotheheh ..ni pengalaman shima yg suka mkn tempoyak..cencaluk..budu..hehehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

shima > betul2 tue .. wah ada geng ler kita nieh ;-)

Ibu Ajeem said...

Yang simple cam nie sebab makan kan...kalo anna bukan 2 pinggan lagi..dah berpinggan2 selagi ruang perut leh masuk..yang best tempoyak cili tu..sgt suker tu....yam..yam..yam..nak sikit...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

anna > itu ler .. mmg masyuk ler .. mkn dgn ikan goreng panas ;-)

mama_umar_maryam said...

diana,tu ikan kerapu yg jenis kecik ke? ikan goreng panas2,sedapnyelah

ayien78 said...

Diana... tang tempoyak dgn budu tu mmg superbs...kalau aku pun bertambah2...actually menu ringkas camnila yg menambah selera...
ikan goreng panas2 garing2..pergh.... meleleh air liuq kan???

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

zetty> aah ikan kerapu sederhana2 ... goreng garing2 sedappp ;-)

ayien > betul tue ayien ... itu yg aku tmbah smp 2 pinggan ;-)

iswatie "colours of life" said...

skrg nih kalu masak simple kat ruamh pun berselera....kalu kat kedai..mkn just tuk nak kenyang jer...but kat rumah satisfy trus

M@L@ said...

yg simple tu lah yg sedap..nak lauk masih panas + nasi panas mmg selera laju jer...hehhe