Monday, August 2, 2010

Fried Dowry Fish No Chips ;-)

biggrin gigih tue .. since dari hari jumaat copy resepi from blog verde ... berjayaaaa jugak buat ... cuma adalah tukar sket2 dari resepi verde yang asal ... bila lps jer celup dowry fish dlm adunan tepung tue > golek2kan ikan tu tadi kat serbuk bread crumbs > goreng smp ikan kuning garing mrgreen .. bila makan memang ada rasa rangup2 gitu lol part yg lawak tue .. al-maklum takder electric mixer.. jenuh pukul telur putih guna tangan mrgreen ... dek kerana teruja sgt2 .. kami mkn gitu jer fried dowry fish + lemon + tartar sos = LICINNNN !!!! lol

8 comments:

shima said...

dowry ni sedap tak ikan nya.ari tu tgk kat tesco ..ada juai murah ..hehe...teringin nk buh dlm bubur amni

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

shima > kita beli yg had murah tue .. tp masa beli tu cek expiry date tau ;-)

syariza09 said...

huiiihhh...sedapnya..tringin pula nak buat ni

CM said...

I'm actually looking blogs and sites who are keen to partake in paid written advertorials for a few different clients.

If you shall be deemed interested and would like to find out more, please do not hesitate to contact me at jcmf.ng@gmail.com

Thank you!

mama_umar_maryam said...

jumaat lepas baru mkn mende ni,asal ade lemon tu oklah baru x muak kan..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

syariza > selamat mencuba ;-)

zetty > perah lemon mmg hilang bau ikan tu dah ;-)

zailamohamad said...

tengok gambar pon dah terliur!!

mazzuana said...

dory mmg superb kalau buat macam ni...kalau buat grill pun sedap..