Wednesday, September 1, 2010

sakan bercuti ;-)

biggrin wah lamanyer kita bercuti ... baru hari nie masuk ofis ... since jumaat lps kami sekeluarga blk kg hubby@ kulim... mmg best dpt jumpa semua mil,fil, sil,bil ... yg best bab makanan la ... kt area kulim & kepala batas mcm2 makanan ada .. murah2 plk tue .. rambang mata dibuatnya cool .. kami selamat balik sini awal pagi isnin tue ... hubby gagah ke ofis coz ada keje menanti .. kita plk dah siap2 apply cuti .. sepanjang kt rumah tu dptla prepare 2 balang bekas tart gulung utk MIL mrgreen .. mmg tiap2 tahun puas hati bg buah tangan kuih raya hasil air tangan sendiri ... gigih tu pegi econsave, kupas & parut nenas .. masak hampir 4 jam nak bagi jem nanas tu sebati masak ... belah mlm tue plk jenuh menguli doh dan bakar smp siap la lol .. aminnn dpt dua balang ... hopefully dpt ler buat few cookies yg sempoi2 .. TQ pada semua kawan2 yg sudi email resepi biskut raya korang wink
wink for MIL with love wink

8 comments:

~ana~ said...

seronok kan cuti...wah...siap buat biskut raya lg tuh...:)

syariza09 said...

wahhh..dh bg kuih raya kt mil..baru la dapt tokoh menantu cemerlang, gemilang terbilang :P

~ain said...

wow.. bertuah nya MIL.. dapat menantu macam ni punya rajin.. kalau ain laaa.. selamat malam je.. heheh

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana > dpt ler buat satu jenis ;-)

syariza > aminnnn ;-)

ain > tiap2 tahun mmg bg home made ;-)

makcikpc said...

bestnye jadi MIL diana ni :)

rajin betul!dua org hero tu tak kacau ke?

Cujie said...

diana,

wah kuih kegemaran cujie tu... lagi pula pakai jem nenas yang asli. Biasa orang walau buat sendiri dia pi beli je jem nenas. tak berapa sedap la...

::@.L.I.N:: said...

wah baguslah diana nie..gigih menguli kuih2 raya itu...huhuhu...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

caps > jenuh gak bersilat ..hero2 asyik kacau manjang ;-)

cujie > remeh skit bab nak buat jem sendiri .. ada gak plan nak beli jem nenas biasa .. tp takut biskut tak tahan lama

alin > chaiyokkk