Monday, September 20, 2010

Syawal 2010 ;-)

warna tema tahun nie = GOLD
(hero2 berbaju melayu .. me kaftan idaman hatie mrgreen)
biggrin salam kembali semua .. kebanyakannya semua dah mula bekerja hari nie kan mrgreen .. kisah raya kami kali nie macam2 .. itu pun masih ada few rumah sedara-mara belah kita yg masih belum pegi ziarah lagie ... hu..hu... rolleyes.. takpelah ... sambut raya kan sebulan ye tak .. TQ pada yg sudi baca catatan Syawal 2010 kami nie mrgreen
Family pictures
arrow Syawal 1
- Rabu malam 11.30mlm kami selamat smp di Kulim ... esok tu siap2 gerak ke Kepala Batas, Pinang .. awal2 pagi raya hubby gi solat raya ... me & aidil tinggal kt rumah .. coz kita dah 'beraya' dulu awal pagi tue ...he..he.. lps salam2 raya .. tgkp gmbr sekeluarga ..makan2 dan layan tetamu dtg .. dok la ulang2 mkn menu raya .. ketupat pls, ketupat nasi, rendang, gulai daging, sup tulang, bihun sup lol.... petang tue SIL smp dari perlis .. baru kami ni sama2 pegi beraya umh Mak Long hubby.. mlm tu pulak ada sesi potong kek sempena bestday adam .. heppi sgt2 adam .. habis sesi potong & mkn kek .. kami gerak siap2 ke rumah tok wa & sedara di Tikam batu .. smp rumah almost pkl 11mlm semua pengsan kepenatan ..
arrow Syawal 2
- awal2 pagi lps b'fast .. FIL, hubby sefamily gotong-royong bersihkan kawasan rumh tok .. sabojelah kan raya ke-2 do mengemas2 sekitar rumh .. tebang & gergaji dahan2 pokok yg makin membesar eek.. kagum tak .. sambil gtg-ryg tue .. boleh lagi melayan tetamu beraya ..he..he.. menu hari nie mmg special .. mak ngah msk nasi daging cicah kuah asam .. bestttt sgt2 .. al-maklum dari pagi jenuh bekerja keras ..he..he..... MIL,FIL melayan tetamu dtg rumh tok ... tak berhenti smp ke petang tue .. kete asyik kuar masuk manjang mrgreen .. almost maghrib kami siap2 gerak balik ke umh MIL .. coz mlm tue nak siap2 bertolak balik ke selangor balik .. esok hari tu nak beraya di rumh nenek hubby (mil mom) di tjg karang plk .. FIL & MIL gerak esok hari .. kami & SIL dua kete gerak balik selangor .. jalan highway pun clear jer .. cuma kat rnr penuh skit dgn kete & org ... smp our home pck alam almost pkl 5.30am .. lps subuh semua tido pengsan ..

arrow Syawal 3
- pagi2 tue settlekan laundy yg berbakul2 .. lps tue siap2 almost tengahari gerak ke area Bukit Badong.. MIL & FIL dah smp dari kulim .. sesat2 jugak mencari umh sedara kt sana confused.. habis beraya 2-3 rumah .. balik rumah nenek hubby di Blok G, Sawah Tjg. Karang .. mlm tue smbg raya di rumah makcik sedara .. cadang nak sambung raya umh lain tp cancel coz jalan kt tjg karang jem teruk .. time tu pun dah dkt pkl 11mlm .. smp rumah nenek tue siap2 bermalam kt situ jer .. esok hari plan smbg beraya lagie ..

arrow Syawal 4
- misi hari nie smbg beraya lagie .. FIL awal2 pagi pegi ofis kejap .. plan asal nak kuar awal .. lps lunch .. sudahnya lps asar baru ler gerak beraya confused .. habis beraya rumh sedara mara di tjg karang almost pkl 9mlm ... FIL , MIL, SIL terus gerak balik ke Kulim.. kami plk singgah rumh pck alam .. kemas skit2 .. angkat kain baju yg bersidai 2 hari tue ... terus gerak balik rumh my mom .. hu..hu.. raya ke-4 baru balik raya rumh my mom cry smp2 jenjarom .. my auntie ada tgh beraya .. kami sembang2 smp pkl 1 pagi tue ..lps my auntie balik baru sumer tido kepenatan lol

arrow Syawal 5
-awal2 pagi ajak my mom ke pasar .. plan hari nie nak msk kuetiaw & bihun sup .. ramai betul org kt pasar & econsave .. agaknya semua org dah mula masak-memasak mcm biasa kot .. lps lunch hubby tido kepenatan .. samalah dgn hero2 kecik tue ... ptg tue kami gerak ke nilai 3 .. nasib baik kedai mainan tue bukak ... duit raya yg adam dpt tue nk beli motor kecik tu .. dari awal raya adam dah manjang mintak hadiah bestday dia nak 'motor small'.. sabojelah ...cool .. balik dari nilai 3 .. singgah rumh bwk my mom ke klinik .. dah 2 hari mama mcm susah nak bernafas .. smp2 klinik penuh panjang berderet .. mmg musim ler time beraya nie org2 lain pun x sihat ... balik dr klinik pkl 11.30mlm .. balik rumh terus tido smile

arrow Syawal 6-9
- sepanjang di rumh my mom @jenjarom.. kami beraya di sekitar umh sanak saudara di shah alam.. rumh nenek di Puchong .. dan rumah parents boss hubby di kanchong darat ... raya ke-6 my hubby dah mula keje .. makanya lps hubby balik keje baru smbg sesi beraya mrgreen

arrow Syawal 10
- Finally kami selamat smp di our home @ pck alam .. apa lagie .. dah balik rumh sendiri .. sesi kemas-mengemas .. settlekan laundry .. dan membuat aktiviti 5S ... al-maklum rumh dah lama tinggal .. petang tu kami gerak ke Meru ada jemputan open house from my ofismate kak mimi .. otw balik singgah ke Tesco beli brg dapur .. byk brg rumah dah licin kering-kontang lol
... sekian kisah raya kami mrgreen ...

12 comments:

~ana~ said...

meriah raya kak d..:)

Nana said...

WAH PENUH JADUAL EK HEHE AKU SYAWAL PERTAMA JE RAYA PASTU RELAKS SAMBUNG BLK SYAWAL KE4 TGU ASBEN CUTI

-SharleenZawawi- said...

walllaaa dapat tu kaftan tu.. kite ada try tapi cam tak sesuai aje.. sbb bese la org2 renek ni.. hahhaaa.. memula mmg berkorbar2 nak beli last2 hmm tgk aje laaa...
woo meriah raya...

ann @ hatiberbunga said...

kuning! wah.. cantiknya baju mu itew.. ;)

Chempaka Aurora said...

cantik baju raya diana...sakan noo beraya..

siti_asiah said...

wahhhh akak nmpk kurus laa...
muka nmpk kecik tuuu..
isk isk jeles

SyaNa said...

cun la kaftan ko tu
aku teringin nk pakai gitu
tp syarul ckp kang nmpk aku mcm merayap jek
sbb ketot kan

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana > meriah sgt ;-)

nana > meriah abg2 askar dtg umh ko nana ;-)

leen > belasah jer pakai ;-)

ann > kuning gold ;-)

chemp > TQ chemp ;-)

asiah> muka jer kurus tp peruttt .huh..huh ;-)

syana > aku pun belasah jer pakai .. dah nak bbenor berkaftan raya ;-)

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

lawanya baju raya awak :).... kaler yg sgt cuns!

lia said...

Selamat hari raya, D

mmg meriah raya hang...

CapsLock MakcikPC said...

Lawa baju raya diana....jubah moden gituuuu

mama_umar_maryam said...

diana,xpuas tgk baju kaftan tu..heheh lawolah