Thursday, October 14, 2010

~ Butter Prawn ~

biggrin utk dinner smlm msk sempoi2 jer .. masak butter prawn dgn mix vege jer .. tp smp skrg still x puas hati coz naper butter prawn ku tak jadi kirai2 halus mcm kt restoran tue cry.. kita dah guna penapis teh masa masukkan telur .. tapi tetap jadi mcm scramble egg sudahnyer .. kawan2 ada idea@ tips tak mcm mana nak bagi kuning telur tue jadi sebijik mcm kt restoran ?????? rolleyes

kita ikut resepi kt atas ni

9 comments:

SyaNa said...

aku buat pn selalu fail
kadang tu smp berminyak jadinye

~ana~ said...

x pernah pun buat..teringin jugak nak buat tp x terbuat2...

kena cr la tips camna nak bg halus...

Nana said...

ish tingin la nk buat...xpenah try makan

mama tisya said...

btul tu tk jd gk yg part butter bertali2 mcm kt kedai tu tp abis jugak kn

eLYies said...

x pernah try..sbb berminyak sangat..tp mmg nampak sedap kan..kalo kat kedai diaorg buat...kering je..hhuhuhuh

makcikpc said...

Ada orang kata petua untuk elak gout kalau makan udang ni kite kene makan kulit-kulit dia sekali.

Memang sedapkan butter prawn ni..mcm diana buat ni..lagi puas hati...tapi tu la..makcik tak berani nak buat byk2. Jaga kesihatan punyer pasal..

mummy anne said...

hi diana, resepi tu dah betul. tp lau nak telur cam kat restoran tu. make sure minyak+butter cukup panas,msk high heat.masa tuang telur, at d same time kacau cepat-cepat.

mama_umar_maryam said...

pandai diana ko buatt,aku order je pndi,hik2

Jasmeen Home Delight said...

kalo nak telur tu jadi serdak...makesure guna kuning telur saja....pas tu pukul cam biasa...bila myk & butter dah panas..curah sket2, smbil sbln tgn lagi kaco dlm kuali ..kaco smpi berbuih...