Tuesday, October 5, 2010

~ Weekend ~

pic otw ke kenduri
biggrin Nak jugak hupdate kisah weekend ... x pelah .. dah taktau nak updates entry apa .. hari sabtu kami ada jemputan wedding my officemates .. Reza Edwana & her hubby Ali .. smp2 Dewan Kiambang Sek 7 pengantin tgh potong kek .. lps makan ... salam2 pengantin siap2 nak gerak ke rumah my mom .. tiba2 kete tak boleh start cry .. aiseh ... mmg dugaan di tgh2 terik mentari tue .. berpeluh kami menunggu bawah pokok ... syukur ada member ofis hubby :- abg akmal .. yg memang kebetulan ada dekat2 dgn sek 7 ... dia sampai jer hubby terus sambung kabel dan jumper enjin barulah kete boleh jalan .. terus kami hala ke bengkel kete .. sah2 kena tukar bateri kete baru .. habis RM200 gitu jer confused .. smp rumh my mom lepak2 .. lps maghrib gerak ke Meru ada jemputan kenduri member ofis hubby ... lps kenduri balik rumah semua tido kepenatan biggrin
my assistant tolong mengemas mrgreen
arrow hari ahad pagi tu awal2 pagi kita bangun membuat sesi mengemas rumah ... tgk gmbr rumh dah mcm tongkang pecah ... penuh plastik smph dgn barang2 terbuang cool.. mcm2 benda yg dah rosak .. bekas2 plastik x elok kita kumpulkan satu beg nak htr pegi recyle .. mana2 bekas tupperware yg kosong dah diguna dan dipenuhkan ... so jimat sikit space kat dlm kabinet tue.. smp ke tengahari jugak kami mengemas .. sambil mengemas .. siap2 masak utk lunch .. lps lunch solat .. rest2 kejap ..lps asar kuar ke tjg karang menghantar kad jemputan my big bro yg sulung .. his wed on 17hb nie ... singgah pasar beli stok ikan & ayam skit sebab lauk kt peti ais dah kosong .. otw balik tue ... smp ke pekan meru misi mencari buah tembikai, duku & rambutan coz isnin tu my ofis organize jamuan raya .. my dept. incharge of buah-buahan .. kami ramai2 pakat collect duit dan beli buahan2 ... mls nak order dr katerer ... sebelum blk rumah mkn siap2 kt kedai area rumah .. isnin pagi tu kita kena bangun awal nak memotong buah tembikai mrgreen

4 comments:

~ana~ said...

penuh xtvt weekend yea...

mama_umar_maryam said...

umah tongkang pecah, pemandangan bese tp mmg saket mate klu xkemas kan..hmm

lia said...

penat nyer aktiviti hang, diana oitt...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana > penuh manjang ;-)

zetty > ituler tgk umh bersepah giler ;-)

lia > penuh jadual & penat mengemas ;-)