Wednesday, January 26, 2011

Petua anak batuk - TQ Fiza ;-)

biggrin sorri semua .. lama x berupdates blog ni .. 2 hari ni aku busy handle training .. x smpt nak jenguk blog ... tapi aku nak share satu tips yg sgt2 mujarab dgn kawan2 blog sini ... i just try this tips dari fiza@mama adam muqri & akma .... petua jika anak2 kecil ni batuk or selsema lama tak baik2 jugak .. petua org2 lama nih .. senang jer nak buat .. nanti aku copy paste info dia kt bawah nih ( boleh yer fiza mrgreen ) .. balik keje tue aku try dah petua nie .. sejak try tue .. aminnn .. batuk adam & aidil dah makin kurang .. especially bila waktu malam .. tido pun lena sgt2 ... syukur alhamdulillah ... sekali lagi .. TQ fiza share petua tok hang tue yer wink

arrow Petuanya :


arrow bakar bawang putih dan asam gelugur... bakar sampai hangit yer kawan2... pas tu letak dalam piring.. campur sket ngn minyak gamat @ minyak masak.. tenyeh2 sampai hancur.. pastu, sapu kat dada anak.. baiknya sapu masa anak tdo.. InsyaAllah akan hilang batuknyer...

arrow selamat mencuba ...

5 comments:

~ana~ said...

good info...thanks kak...

shima said...

bgs ni..nnt leh cuba..

mama_umar_maryam said...

petua yg sgt tradisional,mujarab ye..nnt nk try lah

Fiza's said...

sharing isa caring.. eheee boleh jer amik... alhamdulillah.. sy tumpang hepi

Mrs. GordoEdi said...

hi..salam kenal..
gud info ni..bole try nnti =)