Thursday, April 28, 2011

~A Famosa Resort Melaka ~

cool salam hari khamis ... aku dah kembali semula bekerja semalam .. tp dek busy dgn Audit .. tak sempat nak updates story ... ni pun taip entry laju2 tahap gaban nie mrgreen ... kami bercuti tak jauh pun .. A Famosa Resort Melaka ... dari KL dlm 2 jam mcm tue dah smp ... kami stay kat Condo D Savoy- Tingkat 12 ... hotel nie ok .. besar dan selesa .. bilik asing ada dua katil besar, ruang tamu, stor, ruang dapur dan siap ada bath tub toilet ... hari mula2 kami smp check-in pkl 4ptg .. rehat2 sat .. terus siap2 tukar baju terjah ke Water Park.. malamnya tgk Karnival Show di Cowboy Town .. esok pagi-pagi sambung dgn visit Animal World Safari .. dalam safari tue ada pelbagai show (elephant show, bird show, wildlife show,wild2 west show) ... tambahan aktiviti meronda satu park safari smp ke Monkey Island lol .. habis bakar sumer kalori ..jalan dari satu tempat ke satu tempat mrgreen... time kami pegi ni tak ramai org pun .. keadaan persekitaran dia pun agak kurang terjaga .. ada certain2 part tgh dlm proses renovation rolleyes.. nasib baik kami amik harga promo time MATA Fair .. so takder la rasa ralat sangat ... gmbr2 lain byk kt DSLR .. if berkesemaptan hubby ku upload di FB mrgreen tips pada yg nak pegi tue .. korang amik harga promo masa MATA FAIR .. kalau tak rugi sket compare to harga asal .. dan yg penting masa pegi tue study dulu time pukul berapa show2 tue .. kang nanti rugi terlepas show yg best2 biggrin
mrgreen Gambar jelas harga bilik RM8 per head (x 4 orang = RM32) mrgreen
*** Info tambahan = harga bilik atas tue tak termasuk caj masuk setiap park .. total keseluruhan masuk 3 jenis park (water park, safari world & cowboy town) x smp RM300 utk 4 orang

6 comments:

SaRaa said...

bestnye g jln2!! :)

z.u.h.a.s.l.i.n.d.a. said...

harga bilik RM8 per head? betul ke kak diana???

nifalnin... said...

biar betik... satu kepala 8 hengget... giler kentang... lps ni aku nak ajak en.laki pi matta fair... senang nak jln2 rambang mata... hiks...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

SaRaa > ok tp balik kepenatan sume ;-)

Zue > harga bilik per head RM8 x 4 orang = 32 belum masuk harga tiket each park

niza > harga bilik mmg murahhhh ... belum masuk each park .. total utk tiket utk 4 orang x smp RM300 ;-)

sabarcute said...

kalau nk kira rate sehari brapa ek?
diana, kalau dr KL nak pg sane ada bas ke direct ke sana

Anonymous said...

meh saya hantarkan...hehehe