Friday, April 29, 2011

SK Puncak Alam 2 ;-)

Pilihan berdasarkan alamat rumah kami : SK Puncak Alam 2

cool settle sudah ... kami amik kesempatan masa cuti isnin-selasa lepas utk hantar dokumen yg diperlukan selepas register online Tahun satu cool

  • Daftar online http://www.didik.my/esppsel/ (utk Negeri selangor sahaja)
  • Print info yg korang dah daftar online tue
  • Bawa dokemen lengkap dlm masa 14 hari selepas daftar online seperti :- (Sijil lahir yg asal dan salinan, salinan bil utiliti, salinan ic parents, salinan surat nikah/cerai, salinan surat hak penjagaan makhamah jika berkaitan, salinan laporan doktor atau kad OKU jika berkaitan, sampul surat saiz 6" x 9" (22 cm x 15 cm) beserta setem 50 sen. Kalau tak bawak byr jer RM1 sekolah sediakan sampul surat & setem.
  • Take note waktu pejabat sekolah Isnin-Jumaat 8am-4.30 ptg (waktu standard)
  • Maklumbalas status penempatan Tahun satu akan dimaklumkan dalam bulan Jun 2011 melalui semakan status online / surat
  • Kepada yg tak sure alamat or pada yg menyewa / ada plan nak pindah rumah ker .. korang daftar jer online dulu ikut alamat sementara tue .. nanti bila tiba masa utk masuk sekolah atau bila korang dah confirm dpt tempat tinggal yg tetap, edit jer maklumat online dan hantar dokumen2 penting sprt diatas ke sekolah yg baru korang dah decide tue .. pengguna dibenarkan utk mengubah maklumat online sebanyak 3 kali sahaja .. senang kan mrgreen
  • Tarikh tutup pendaftaran 30 April 2011

3 comments:

syanasaid said...

diana
umah aku kt lorong2 sekolah tu nnt
hehee bleh singgah umah aku time anta adam gi school :-)

Mrs.Nury said...

dah daftar?adam baru 5years kan...so mmg dh kene daftar ker diana?I tot next year baru daftar

as a.k.a axa87 said...

diana, saya tak daftar pun lagi aszra tu. Tak per ke? tarikh tutup dah lepas kan.. tapi bukan nak masuk sekolah tahun depan kan...