Thursday, May 19, 2011

~ Ais Krim Msia Sempoi ~

cool ini hasil buah tangan aku pkl 10 malam tadi ... al-maklum sejak akhir-akhir nie kami asyik balik lambat jer .. sian hero dua orang itu .. makanya ... aku amik hati mereka berdua dgn mencuba resepi yg aku dapat dari my ofismates > Wana .. thanks Wana lol ... namanyer Ais Krim M'sia Sempoi ... aku yg bagi nama nih sebab sempoi sgt cara2 membuatnyer .. dlm setengah jam siap dah 14 pcs ais krim nih mrgreen .. rasanyer korang pun boleh cuba resepi sempoi nih .. 1 cup susu coklat good day + 1 cup creamer coffemate blender sebati > pastu masukkan biskut oreo yang dikisar (jgn kisar halus sgt2) .. ada jugak 3 -4 keping biskut tue aku ramas2 guna tangan jer .. sebab nak bagi rasa biskut tue > siap tue korang ikat dengan plastik aiskrim saiz kecik ... atau kalau takder plastik tue .. korang masukkan jer dlm bekas dadih kecik2 > akhir sekalie ... terus sejukkan dlm freezer atas .. siapppp sudah lol ... dengan rasa ais krim yg penuh lemak berkrim tue .. sure mmg terbaikkkkk .. confirm budak2 suke .. selamat mencuba yer mrgreen

ps : Teringt dulu zaman sekolah rendah .. asal balik sekolah jer .. terjah kedai ... sure beli Ais Krim M'sia yg pelbagai rasa dan warna cool

3 comments:

SyaNa said...

rajinnye ko
da balik lewat smpt buat eskem
baguiihhhh

Chempaka Aurora said...

wah diana,ni bukan sempoi tapi ais msia extra special..hihihi..boleh cuba nih! thanx for sharing bebeh :-)

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

sedapnyeee
nk try buat laaa...
hehehe