Wednesday, May 11, 2011

~ New Mission ~

cool malas nak citer panjang2 ... gmbr atas nie dah menceritakan semuanya ... ini adalah misi baru aku mulai semalam ... memandangkan skrg dah mula cuti semester ... boleh la nak balik awl sket dari kebiasaan ... misi aku adalah > 3 kali seminggu ... 1 hour kardio & burn kalori di Gym UiTM ... lps habis keje .. siap2 utk berperang ... berperang membuang lemak2 tepu dlm badan nih evil .. lps bersiap tukar baju sukan .. aku gerak dari ofis ke Gym dengan berjogging .. jarak perjalanan ke gym makan masa dlm 15 minit ... smp gym sambung lari kat treadmill neutral .. aku dah jenuh dah dgn sindiran .. perli2 about my weight mad... I admit my Premium Beautiful sgt2 membantu .. especially nak menyorokkan perut menebal hasil operasi c-sect dua hero itu ... aku admit .. aku memang kurang berdisiplin bab2 nak kontrol makan .. satu hari sekali sure nak jugak makan nasi .. habis tiap2 malam dinner aku masak utk hubby dan budak2 ... confirm nak makan sama jugak .. tak kan nak tengok jer confused... camner tue ... makanya kenalah berusaha lebih lagie ... korang doakan misi aku nie berjaya dan sukses wink

13 comments:

zailamohamad said...

chaiyyok!! insya allah..bestnya ada gym kat tempat kerja..Zaila ni terfikir juga nk register gym tp jauh sangat dgn rumah, takut xlarat nk pergi je..huhuhuhuu

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

zai > jalan2 jogging sekitar rumah pun ok gak ;-)

nifalnin... said...

huhuhu... ko pg gym kat school sport-rec yg lame eh... seronok nye.... aku pun tgh semangat nak turunkan berat nih... mlm memang kompom dah x mkn.. tp, siang2 aku kena mkn nasik gak... klu x, gigil satu bdn... selamat berjaya.... hiks...

nifalnin... said...

huhuhu... ko pg gym kat school sport-rec yg lame eh... seronok nye.... aku pun tgh semangat nak turunkan berat nih... mlm memang kompom dah x mkn.. tp, siang2 aku kena mkn nasik gak... klu x, gigil satu bdn... selamat berjaya.... hiks...

syanasaid said...

wah jiran!!
chaiyok ok

~ana~ said...

wah...good luck!

kat ofis aku ni pun ada provide gym utk staff tp x pernah sekali pun aku jejak..adoi la..padahal besor gile..mcm2 ada..sauna pun ada..tp sbb MALAS tuh..hu3x..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

niza > aahh kat situ ler gym uitm. aku kalau x mkn nasik pening + gastrik ..hu..hu...

syana > mohhh chaiyokkk

ana >Tq ana... wah dasat ... harus ko pegi gym opis tue ;-)

mama Mya Elzara said...

Chaiiyokkk!!! usaha tangga kejayaan... :)

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

wah...semoga berjaya...
aku tak leh diet2 lg ni...tggu lepas bersalin...

teruskan usaha wei....

Rtp Farra Arisha said...

:) just give a good effort on that ok! don't worry, just be happy all the time....:))

~ Lady ell ~ said...

gudluck diana...misi kita sama..heheh

CapsLock MakcikPC said...

go go chaiyok dear!

yanty said...

good luck dear, lama tk jengah blog u