Thursday, October 6, 2011

~ Busy Mode ~

mrgreen my workstation yg sgt2 kemas di kala ini .. al-maklum minggu nie my ofis sdg dilanda Audit Dalam Bil. 2 .. aku as auditor bertauliah + auditee sekaligus cool .. itu yg meja agak huru-hara .. balik lewat mlm tadi almost pkl 9mlm coz nak settlekan report .. aku pulak jenis yg tak suka tangguh2 keje .. sowi sgt2 my hero2 kecik itu .. aku ambk dorg balik smlm pun dah lewat ..pagi nie aku dpt bill nursery dorg berdua utk bln Sept (6 hari daycare) + Okt berjumlah = RM680 eek erksss .. even 6 hari aku htr Aidil ke daycare sekolah ni caj RM100 ... caj daycare Adam utk 6 hari tue saja RM80 eek gaji maid aku dulu tu pun RM600 jer confused

arrow caj adam utk school RM140 .. caj day care kira asing RM160 .. total caj adam sahaja = RM300 .. aidil plk sekolah adam caj utk daycare = RM200 .. makanya tiap2 bulan aku kena byr kat Taska tue = RM500 ... aku cuma nak tanya korang .. sapa2 yg ada info kalau kita htr anak kita kat tmpt preschool + daycare mmg caj dia kira asing2 yer ??? sebab aku rasa caj daycare adam kalau nak kira utk setengah hari tue macam agak mahal sket .. compare to caj preschool dia ..hrmmm .. ker korang rasa caj tue dah mmg rate semasa sekarang rolleyes .. al-maklum aku dah almost 2 tahun tak hantar anak2 ke taska since ada maid dulu tue mrgreen

9 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

ok kut diana...dulu annur pun gitu... bil daycare dia rm200 + rm30 pasal pagi2 dia siap kt nursery tu, km kuar umah kol 6.30 pg sian plak nak mandikan pagi2... lepas siap2 baru p tadika ...tadika lain plak byrnya...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

opss lupa..area umah km anta umah org or nursery utk budak 1- 24 bulan rm300 sebulan... kdg2 ada gak la dpt rm280 tu paling murah.... huhuhu 2-4 thn rm250 sebulan.

lia said...

taska Amsyar amik RM250... tp still ada ajar iqra + basic yg lain...

AdanyaKauUntukku said...

tuk Alieyah..mmmg preschool n daycare lain..prechool 150..daycare 100....total 265 (termasuk swimming RM15)....

tapi RM265 pokoknya saja....bunga2 cinta overtime RM3 sejam....

fahim....anto babysitter RM250 gak...

kalau anto kat opis akak ni....RM400 ..... tersenyum akak tgk bayarannya...

finizaini said...

aku total 500 je le...sbb wafiq taska 250, nabihah tadika 100, taska dikira transit 150..so total RM500..OT dikira RM5 sejam..ade le bln 9 aritu lewat blk lps kul 7 baru dia kira OT..kna la extra RM5.80 utk 2 org..

Anonymous said...

anak saya tadika rm170 plus daycare rm130...total rm300..kalau cuti sekolah byr daycare je la, rm130...b4 ni dia tak masuk tadika daycare sahaja rm200

nifalnin... said...

ermmm...

rasa nya ok la kot dgn harga tu..
sebab fee utk tadika naufal = 200... klu ltk daycare tambah lg 160...

tp aku x letak daycare sebab aku letak kat umah bbsitter sama ngan adik dia.. so total aku kena byr bbsitter 450 sebulan... naufal = 200 + hayyan = 250...
even 1/2 day pun aku kena byr full... skolah ngan bbsitter jer aku dah abeskan 650 sebulan.. klu pki maid, untung berganda2...

watyz said...

uish.. haru tgk bayaran nye. br cadang nye thn depan nak htr abg. rasa nye htr preschool je la. balik amik.

mak farhah said...

murah lah tu rm300 school n day care.

my exp hntr to real kids, sekolah aja Rm260 top up day care until 6 pm jmlah Rm600