Tuesday, December 13, 2011

Bengkel PDK 2010/2011@UTEM, Melaka

  • Salam semua .. tuan rumah baru shj habis berbengkel di UTEM, Melaka dari 12-13 Dis ... .. tahun nie tiba giliran aku utk present paper .. pembentangan usage online database 20 IPTA .. (first time nebes nak present data 20 IPTA nieh) .. me & my ofismates Pn. Norliza stay at Puteri Resort .. dekat sgt2 dgn UTEM .. hari ahad petang tu dah check-in dah .. aminn my presentation berjalan dengan lancar dan jayanya .. tak sia-sia kami stay-up smp pkl 3am .. Thanks to my partner yg byk tolong to check & verify the data ... tak lupa tahniah pada staf2 UTEM (2 org kt sana is my coursemates frens ) .. sama2 belajar dulu .. so best ler dpt jump geng2 lama .. lps present 1st day tue .. belah mlm kami dinner kat area seafood Umbai .. mkn bagai nak rak .. order kupang, sotong, ikan siakap .. jenuh menghabiskan makanan ..he..he..he.. 2nd day kami siap2 kemas beg dan check-out ..sambung bengkel utk 2nd day pulak ...
  • 2n day tue plan asal aku nak check-out lewat .. lps hbs bengkel .. nak blk bilik tukar baju siap2 .. tp hotel fully book pulak .. kami kena check-out on time pkl 12tgh.. oh yer share sket psl kisah hotel .. hotel nie rate dia dlm Rm191.++ semalam .. bilik dia memang besar + bath tub .. siap ada pool besar pada sesiapa yg nak berendam kt situ .. food b'fast tak byk variety .. (cereal hanya ada time weekend shj) .. tmp b'fast dia pun agak panas sket .. air-cond rosak kot ... lif dia mcm lif lama .. siap share lif tetamu dgn staf angkut2 barang semua .. (bkn hotel biasanya ada lif khas ker utk staf angkut2 barang ???) .... servis hotel dia pada aku biasa2 jer .. masa aku smp takder staff hotel tolong aku ambikkan our luggage pun ;-( ... even kami stay situ 2 mlm .. org hotel x kemas bilik kami secara proper .. petang 1st day tu balik bilik aku siap letak notis "tidy/clean my room" baru staff dia dtg kemas toilet, sapu sket2 & kemas katil Pn. Norli .. baru la nie aku sempat review komen2 org psl hotel nie .. rata2 komen psl servis dia .. next time aku nak try hotel lain plk ;-) ... mana tau next time boleh bwk family sekalie ;-)

4 comments:

~ana~ said...

hotel seri malaysia tu not bad la sbb tu hotel baru...kalau x, up sikit kat philea resort & spa tu...situ pun ok...

lia said...

ujung tahun... mau abes kan bajet ek? he3

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana > tgk gmnr mcm best hotel tu. philea tue x cover elaun . mhl.tue :-P

lia > ini kira mcm bengkel tahunan. tiap2 tahun lain tmpt. kali ni penganjur kt utem.

mama_umar_maryam said...

wahh,syabbas diana!!hehehe..mahai gak rate hotel ni tp certain services mcm kureng eh