Thursday, December 29, 2011

~ My Beauty Skincare ~

menari saja nak share dgn korang .. i already fall in love dgn this 2 produk.. = SAFI RANIA Krim Malam & Olay Natural White ... sebelum nie aku pernah share my beauty skin care dgn korang di entry ini ... tapi sejak this 2 months aku dah mula bertukar ke 2 produk atas tue peace... utk pengetahuan semua aku mmg dari mula guna produk NV memang tak boleh pakai night krim NV & krim pelembab NV .. kulit muka aku jenis berminyak .. kalau pakai 2 krim tue sure akan automatik naik jerawat kt muka .. ada few months ago aku tukar guna produk muka family skincare thru online blogger yg agak femes ... mula2 ok muka .. no problem .. tp lama-lama naik blackhead & whitehead & jerawat rajin benar naik kt muka ... mungkin kulit muka aku nie manja bebenor .. x serasi pulak dahnangih... so aku pakai balik semula produk NV yg aku selalu guna tue semula .. pakai balik dari asal + facial semua complete

arrow aku ganti krim olay total effect tu as krim pelembab kt muka .. tp aku perasan sejak akhir2 nih lama-kelamaan kulit aku statik gitu jer .. mcm takder perubahan apa pun fikir.. harga krim olay total effect tue pun boleh tahan gak kan ... aku berubah alternatif pada olay biasa tiub kecik nieh coz i see my sis guna olay yg murah biasa tu jer muka dia nmpk bersih berseri gitu .. beli jer botol kecik nieh mula2 .. harga murah jer pun senyumkenyit.. selepas itu aku terjebak membaca testimoni ramai dok citer psl krim safi rania nie .. so aku try guna krim malam dia ... serasi pulak dgn my skin tepuktangan ... elok dan tak naik jerawat .. bau krim malam dia pun wangi lembut mcm ada bau peach oren jer ... so aku nak share dgn korang for this time being .. aku still guna NV produk ... cuma krim malam tue aku ganti dgn krim malam safi rania dan kalau utk as krim base siang aku guna olay tiub kecik biasa tue RM7 jer mrgreen

arrow (ps : kesesuaian produk adalah bergantung pada kulit individu masing-masing)

~ my latest pic ~

5 comments:

Kancilbiru said...

kulit awak memang cantik...hehe..

tak penah pun nampak jerawat.

mama_umar_maryam said...

jeles tgk your skin la diana ;)

zailamohamad said...

aku pakai NV sekarang, dulu pakai safi rania..

ko ni cantiklah!!

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

nKB > jerawat jahat muncul time period jer

zetty > biasa jer TQ zet ;-)

Zaila > wah welcome to NV club .. aku serasi lak pakai krim mlm safi rania tue .... mosturizer NV naik jerawat pulak ;-)

JuJue said...

cer citer lebih detail. pencuci..toner..bla..bla.. muka jawat ni !! toya mat amin...