Friday, January 27, 2012

Bioglo Masker ;-)

tepuktangan salam jumaat pada semua .. Tq pada yg sudi visit my blog & siap tinggal jejak korang kt sini .. he..he.. oh yer nak share satu produk muka yg aku sudah jatuh chenta .. dulu aku guna St. Ives Mask .. bila dah habis tue .. aku terjebak membeli brand atas tue from COSWAY .. gara-gara membaca entry di Blog Kak Senduk yg femes tuemenari .. ramai reader rekomen kak senduk try masker nieh .. bulan lepas member ofis yg jadi member Cosway nie bgtau ada sale .. buy 2 FREE 1 ... harga dia dlm RM22 jer satu .. so kalau beli x smp RM50 tue dpt FREE satu lagi.. haruslah aku pun gedix2 terjebak membeli ihikhik.. kisahnya first time aku pakai masker jenis peel-off cam gini .. mmg remeh sket bila part nak tarik2 kuar masker yg dah kering tue ...

arrow My style bila memakai masker nie (selalunya time weekend @ time cuti )
1. Bersihkan muka dgn cleansing milk .. guna kapas muka bersih2
2. Cuci muka dgn pencuci muka
3. Scrub muka rata-rata
4. Bersihkan muka > lap keringkan dgn tuala@span muka
5. sapu masker rata-rata > tgu smp kering .. lps tue tarik pelan2 .. mmg kat bhg muka tue akan hilang black head + white head degil .. tak payah susah nak tekan2 kuarkan beriya... amalkan 2 kali seminggu yer senyumkenyit

5 comments:

~ana~ said...

adoi...dah kat 2 bln x pakai masker...mmg terabai la muka ku ni lately...rs mcm nak try la ni kak...mcm best je...

shuhaina said...

mmg best masker ni..shu pun pki brand ni jugak...worth the money

Mrs.Nury said...

very the cheap la babe....bleh try ni

nifalnin... said...

wahh... siyes leh tarik cela2 di wajah... ai loike... nanti nak cr jugak lew...

din said...

best ker..cam teruja nak try..hilangkan parut leh ker atau bekas jerawat??