Monday, January 16, 2012

~ SPAM ~


marahawal-awal pagi dah bikin hati aku panas .. this is because i realize .. my yahoo account had been used hantar spam email to all my contact in my yahoo account (my father in law, nuffnang, semua member2 la ) ... mula2 aku perasan email yahoo aku tue hantar email spam to my ofis email .. so bila aku cek2 .. habis sesiapa saja yg dlm contact yahoo aku tue terima email spam nieh ... so aku ikut tips from yahoo yg pertama sekali > to changed my password .. dan bila aku rcent login activity .. nampak pada 12 & 14hb JAN 2012 .. ada org access akaun aku from Argentina & Rusia takbole.. kalau ikut hati aku nak jer delete akaun yahoo nieh .. geram sgt2 .. nak fully guna akaun Gmail jer .. dah sahih2 tahap security akaun yahoo nie x kebal mana pungarupale .. tp susah la pulak sebab akaun maybank, facebook dan byk kad membership aku register guna akaun yahoo nieh gigil... nak sgt2 mintak tolong pada sesiapa yg pernah alami benda cam gini .. apa yg korang buat ... aku rasa mesti ada kawan2 aku yg dlm mailing address yahoo aku tue dpt email pelik2 dari aku ... definitely it is not from me ... antara isi kandungan dlm SPAM email yg guna akaun aku tue :-

" hello ... I lost control of my spending habits I consider myself lucky to have found this I needed a quick and easy solution! http://racetone.net/docs/currentevents/14MatthewMiller/ im in this for the long run you could do it too... see you soon... "

3 comments:

mama_umar_maryam said...

uish,..xbestnyer kan kene hack nih,cpt2 recover k

~ana~ said...

sgt la bengang kan...

fini zaini said...

byk dpt mail spam dr kwn2 list yahoo..but ignore je lh..bila dpt delete..tp xtau le ade tak kwn2 yg dpt mail dr aku..tp mmg aku dh tukar pn pwd..