Thursday, February 23, 2012

HFMD Attack :'(

Semalam lps ambk aidil from daycare perasan naik ruam kecik2. Lps maghrib bwk ke klinik dr. cek & bagi referal letter admit ke hosp. Sg buloh. Almost 3 jam lps register & menunggu. Dr. situ cek and advise ambk ubat & home kuarantin only. X perlu admit wad. Mmg sahih aidil kena HFMD@Coxsackie virus infection. Mlm td mmg dia merengek x lena tido. Pagi ni adam ke school inform pengetua daycare psl aidil & akan ada inspektor kesihatan dtg cek daycare nie. Dugaan. Dugaan. Bersiaran dari home kuarantin. Tq pada semua yg mendoakan aidil cpt sembuh. Ada sesapa nak share pengalam korg yg pernah kena virus ni. Silakan yer ;-)


Published with Blogger-droid v2.0.3

10 comments:

~ana~ said...

moga aidil cepat sembuh...sabar bnyk2 ye kak...

lia said...

D, Amsyar kena last year...

mmg meragam abis sbb dlm tekak pon ada biji2 air tu so x ley nak makan/minum bagai....

apa doc advise, keep on bagi dia aiskrim perisa vanila, bg cair skit2 n suapkan.... sbb menda tu panas so kena aiskrim yg lembut/sejuk tu, cpt skit mengecut & x sakit kena tekak...

cer try yer...

mama_umar_maryam said...

cpt2 baik k aidil..

Shamz + Fieza = Muiz said...

Salam Diana..

MUIZ kena dulu sampai kena admit kad ward..masa tu sedih sgt2..
Kena bg byk minum air..jgn sampai takde air dlm badan..nnt lg bahaya..
Klu kat wad, doktor bg mkn ais krim..

Ada gambar MUIZ fieza masukkan kat fb..

Anonymous said...

Muga Aidil cepat sembuh yea!!
(lastly dpt juga jumpa blog Diana ni, unT dah pindah ofc, sib baik leh recall semula)
anyway how r u my dear and all family members.. muga sentiasa diberkati ALLAH.

take care Diana

-unT Mtw.. :D

littlehumblelynn said...

anak saya sdg warded due to HFMD..reason sbb dehidrated..x mo makan & minum.hr ke 3..blister makin banyak..sgtlah susah hati

apapun smg anak awak cepat sembuh :)

Afne said...

get well soon aidil. diana kena byk sbr sbb biasanya bdk kuat meragam dgn mulut penuh ulser.

Mrs.Nury said...

ciannyer ur lil bb....get well soon aidil

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

thanks semua yg mendoakan dan share pendapat korang ;-)

shima said...

siannya..hrp cpt smbuh