Tuesday, March 6, 2012

New Day ;-)

peluk thanks pada semua yg bagi kata2 semangat korang kat kami atas dugaan yg jadi weekend lepas .. kete kami pun dah siap selamat pasang cermin balik .. terbang almost RM+++ .. duit ktia boleh cari .. yg penting kami sekeluarga selamat kan .. oh yer bukak hari dan semangat baru .. dgn kalimah ucapan syukur alhamdulillah ... oh yer aku nak mintak share pendapat korang .. aku tak mo dah amik maid yg stay sekali dgn kami .. bukan apa .. caj maid skrg pun dah mahai bebenor blur .. belum masuk bab kena tipu dgn agent2 org tengah niehmarah .. lagi pula since kami takder maid nie rasa mcm privacy kami sekeluarga tue lebih la sket .. masa maid kami mula2 takder dulu .. bila aku sendiri yg mengemas .. bersihkan rumah ... aku perasan bukan dorg kemas bebenor rumh kita pun .. buat kerja asal nampak kemas .. disebaliknya tak kemas mana pun sigh.. bila kita kemas dan urus rumah sendiri .. lagi berganda2 puas hati dari mengharap dan serahkan bulat-bulat pada maid full time nie .. cuma bab penat tue lebih sket la penat.. so lepas bincang bersama2 .. kami plan nak hire maid harian jenis yg dtg sebulan sekali kemas (cuci toilet, cucu tingkap, kipas, etc dan settlekan iron baju) aku rasa jenis maid yg upah harian nie lagi berbaloi .. korang pulak rasa mcm mana ??? if sesaper ada contact maid yg dtg on-call area2 puncak alam .. pls roger aku yer senyumkenyit

9 comments:

eina said...

Setuju sgt...kalau ada budget amik la weekend punya maid...kita buat macam tu...skali datang RM60...siap kemas semua....

syanasaid said...

yup lagi privacy gitu
kakak clenear aku da benti sbb dpt anak baru :(
eh kot2 ko dpt org yg buat cleaning area umah kite roger2 meh
aku pn suke jenis dtg sebulan sekali
btol2 spring cleaning

fini zaini said...

aku pn nk cr wkend maid le..sbb mcm kje umh makin bertambah..sbtu ahad wat kje umh ari isnin dtg kje aku bantai tido je kt opis..hahaha..

mama_umar_maryam said...

sorry to hear the bad news minggu lepas,mmg yg penting kite n family slmt..zt mmg hire weken maid..klu dekat blhla suggest,ni jauh,heheh

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

dorg siap iron baju semua ker?

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

itu ler ..nanti kalau ada aku roger2 ko yer

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

weekend jer maid dtg kan .. mmg ok ler dr dorg stay sekali tue ..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

TQ zetty ..tue ler takder rezeki bab hlg kamera tue .. senang ler zetty ;-)

eina said...

selalunya benda2 yg weekend maid ni buat mcm lipat kain, basuh toilet, kemas dapur, bilik tidur, untuk ion kena charge lain rasanya...yg tu kita x pernah suruh...kita just suh buat kerja umah aje