Monday, May 28, 2012

Laksa Penang

love sabtu lepas gigih masak Laksa Penang utk hubby .. rasanya lama x makan laksa home made .. kalau beli kt pasar tue sket jer dapat .. belum masuk bab kuah yg cair tuetakbole .. rasanya skrg harga sebungkus dlm RM3 kot .. so pagi2 tue pegi Econsave kt rumah beli brg x smp RM50 .. siap boleh ulang makan smp malam .. hasilnya ... dpt satu periuk besar kuah laksa tepuktangan.. memang puas hati aku bersilat kat dapur tue sengihnampakgigi .. rasanya .. mmg kalau teringin nak makan apa2 pun .. kena masak sendiri .. feel tue lain sket kan menari.. malam tue tukar sket menu .. aku buat Fried Laksa .. org panggil Loh See Fun kan ... satu pinggan besar tu kami share 3 org makan ..licinnnnn senyumkenyit .. kalau ada yg berminat .. pada yg berminat .. dulu aku pernah letak resepi laksa kat link ini .. cuma kali nie aku tukar sket resepi laksa tue ..saja letak hirisan nenas sebagai sayur tambahan sengihnampakgigi .. tgk gmbr atas tue ..muka adam yg puas hatie .. tersandar kekenyangan selepas menghabiskan 2 mangkuk Laksa tepuktangan.. kuah nie ada lebih .. aku simpan kat freezer atas .. kalau teringin nak makan tinggal panaskan jer kenyit

10 comments:

Ami said...

mmg adam muka puas hati lah,tersadai tue hhehe.diyana blend sekali tak tulang ikan lepas tue tapis amik air die?kawan ami penah pesan buat macam tue(ayah die jual laksa),buat tambah manis kuah

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ami .. mula2 asingkan isi dgn tulang .. > pastu tulang2 tu blend dgn air rebusan ikan tadi > tapis tulang2 tadi smp kaler tulang tue jadi jernih bersih ... mmg petua nak bg manisss

Kancilbiru said...

perhhhh terliurnya daku...

dah la lama tak makan laksa ni...hahaha

syanasaid said...

nnt kalo buat lagi rojer aku eh jiran
heheee
kecewaaaa

Myra Jay said...

sedapnyer.... :)

Apapun Laksa Penang memang terbaikkkk!!! :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

itu ler .. apa2 aku roger ko jirann ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

apa lagie .. weekend nieh buat ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

betul2 ;-)

mama_umar_maryam said...

pandai ko buat..aku blm pnh try..mmg payah nk cari laksa sedap area bangi nih.ade 1 stall kt bangi ni rmi org try tp aku xlalulah pulak..hehehe

~ana~ said...

wow..terror nya akak masak laksa penang..huhuhu...sedap nya...