Tuesday, June 5, 2012

His Drawing

love nie aktiviti time rehat2 kt rumah .. sambil2 dia main, tgk tv + gaduh2 manja dgn aidil tue .. akus suruh dia lukis .. dah mmg minat dia lukis memacam benda .. plg suka lukis robot & kartun Gum Ball .. kali ni tukar suruh dia lukis satu family .. sekali tue cikgu dia pun masuk dlm ini gambar daaaaa ..lantak ler gelakguling.. khusyuk Adam menyiapkan lukisan nie x smp 30min.. semua benda ada .... bunga... kete ..umah ..rainbow senyumkenyit... siap remind suruh bwk & tampal kat ofis mama yer .. nama2 tu aku sebut .. adam tulis .. itu yg jadi nama diri sendiri salah tulis tue .. M dulu baru D .. he..he..he..ihikhik ... aku x paksa dan x nak compare adam dgn anak org lain .. biar la dia dgn keupayaan diri dia sendiri .. dah pandai tulis & lukis lawo gini pun aku dah kagum .. biar la aku puji anak sendiri tepuktangan .. psycho weh kalau nak paksa anak jd genius dan asyik banding2 dgn anak org lain ... bersyukur seadanya dgn Anugerah yg ada ..peaceeee peace

10 comments:

shima said...

hehe...nurul..sapa lagi nk puji anak sendiri weh..anak aku pun biasa je...jenuh gak dengar org bercerita anak dia pandai itu ini...ikut kehendak anak tu lah mcm mana..

lia said...

kalau tgk gmbr... mcm Adam akan ada 2 adik tambahan jer lagi selain Aidil... do i right? he3...

nifalnin... said...

btul babe..
klu dok banding anak org ngan anak sndr memang pening paler..
mcm mak aku kat opis..
sian kat dia... kwn2 opis dok beza2kan tahap kepandaian anak masing2
stress mak aku... sebab anak2 mak aku biasa2 je levelnya
sedih woooooo...

Atie.Rashid said...

pandai adam melukis... samela cam aisyah, takpela sis.. janji anak kita ade kesungguhan nak melukis..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

Itu ler. Nanti lelama aku yg stress pulak.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

Itu ler. Adam nak adik gegirl plk tue :-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

Hu.hu. tensi kan. Asik beza2kan manjang. Gerammm.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

Dia nak lukis gini pun aku dah besyukur.

Afne said...

lain bdk lain tahapnya. cuma cpt atau lmbt dia nk master sesuatu.

diana, cantik la adam lukis+warna :)

Chempaka Aurora said...

sweet je adam lukis satu family siap ngan cikgunya sekali. betul tu diana, yang penting anak-anak seronok dengan aktiviti yang dorang buat tu..dorang happy, kita pun happy jugak.